Scholten, Ronald (2024) Benefits of Using Fermentation Technology in Pig Feeds – Focus on Gut Health and Performance. In: Halas, Veronika és Tóthi, Róbert (Szerk.) Application of One Health Concept in Farm Animal Nutrition : 21th International Symposium on Animal Nutrition and One Health Day, 6 November, 2024 Kaposvár, Hungary : Proceedings = Egy Egészség (One Health) koncepció a haszonállatok takarmányozásában : 21. Nemzetközi Takarmányozási Szimpózium És Egy Egészség Nap, 2024. november 6. Kaposvár : Tanulmányok. MATE Press, Gödöllő. pp. 11-25.
Teljes szöveg![[thumbnail of Konferenciaközlemény]](https://press.mater.uni-mate.hu/style/images/fileicons/text.png)
001_Scholten.pdf - Publikált változat
Elérhető az alábbin: Szerzői jogi védettség: CC BY-NC-ND 4.0.
Letöltés (917kB)
Tétel típusa: | Könyvrészlet |
---|---|
Szakterület(ek): | S Mezőgazdaság SF Állattenyésztés |
Feltöltő: | Sára G. Szabó |
Elhelyezés dátuma: | 11 Aug 2025 14:12 |
Utolsó változtatás: | 11 Aug 2025 14:13 |
Kivonat, rövid leírás: | The future of modern animal husbandry is strongly influenced by several important global issues: 1) 'One Health', 2) growing world population, and 3) climate change and environmental degradation. Although progress has already been made in recent decades, more will need to be done in the coming decade(s) to meet the goals set. For future-proof animal husbandry, it is necessary to work with healthy animals, which feel well and need (almost) no antibiotics, and convert raw materials into animal protein (meat, milk, eggs) as efficiently as possible. And preferably raw materials that humans do not want to and/or cannot consume, and raw materials with the lowest possible carbon footprint. Microbial fermentation of raw materials be-fore they are fed to animals, can play a decisive role in addressing the challenges mentioned above. The pur-pose of this article is to briefly describe microbial fermentation of raw materials and their effect on animal health and feed efficiency |
Hivatalos URL: | https://doi.org/10.54597/mate.0160 |
Kapcsolódó URL: | |
URI: | https://press.mater.uni-mate.hu/id/eprint/392 |