Böngészés, Szakterület
- Library of Congress Subject Areas (64)
- S Mezőgazdaság (64)
- SF Állattenyésztés (64)
- S Mezőgazdaság (64)
A
Ali, Omeralfaroug (2023) A Brief Review of the European Directive on 3Rs and Facilitating Animal Experimentation. ACTA AGRARIA KAPOSVÁRIENSIS, 27 (1-2). pp. 7-28. ISSN 1418-1789
Ali, Omeralfaroug és Szabó, András és Balogh, Krisztián és Schieszl, Tamás és Bóta, Brigitta és Turbók, Janka és Agyarko, Edward és Marnewick, Jeanine L. és Sheik Abdul, Naeem és Docrat, Taskeen Fathima és Masolo Biketi, Tony és Kovács, Melinda (2024) Rooiboskivonat védőhatása a fumonizin B1 által kiváltott oxidatív stressz és a membránlipid-összetétel esetében, patkánymájban. In: Halas, Veronika és Tóthi, Róbert (Szerk.) Application of One Health Concept in Farm Animal Nutrition : 21th International Symposium on Animal Nutrition and One Health Day, 6 November, 2024 Kaposvár, Hungary : Proceedings = Egy Egészség (One Health) koncepció a haszonállatok takarmányozásában : 21. Nemzetközi Takarmányozási Szimpózium És Egy Egészség Nap, 2024. november 6. Kaposvár : Tanulmányok. MATE Press, Gödöllő. pp. 67-77. ISBN 978-963-623-120-0
Ancsin, Zsolt és Molnárné Donkó, Katalin és Zándoki, Erika és Balogh, Krisztián Milán és Mézes, Miklós és Balláné Erdélyi, Márta (2024) Nagy csalán (Urtica dioica) és gyermekláncfű (Taraxacum officinale) hatása tojótyúkok tojástermelési és tojásminőségi paramétereire. In: Halas, Veronika és Tóthi, Róbert (Szerk.) Application of One Health Concept in Farm Animal Nutrition : 21th International Symposium on Animal Nutrition and One Health Day, 6 November, 2024 Kaposvár, Hungary : Proceedings = Egy Egészség (One Health) koncepció a haszonállatok takarmá-nyozásában : 21. Nemzetközi Takarmányozási Szimpózium és Egy Egészség Nap, 2024. november 6. Kaposvár : Tanulmányok. MATE Press, Gödöllő. pp. 133-138. ISBN 978-963-623-120-0
Awati, Ajay (2022) Reducing dependency on antimicrobials naturally, for profitability and sustainability in modern broiler production. In: Halas, Veronika és Tóthi, Róbert (Szerk.) Innovations in Animal Nutrition and Food Poduction : 20th International Symposium on Animal Nutrition, 29 September, 2022 Kaposvár, Hungary : Proceedings [Innovációk a takarmányozás és az élelmiszer-előállítás gyakorlatában : 20. Nemzetközi Takarmányozási. MATE Press, Gödöllő. 127 p. pp. 34-39. ISBN 978-963-623-031-9
B
Babinszky, László (2022) Innovation in swine nutrition research: past, present and future. In: Halas, Veronika és Tóthi, Róbert (Szerk.) 20th International Symposium on Animal Nutrition, 29 September, 2022 Kaposvár, Hungary : Proceedings. MATE Press, Gödöllő. 127 p. pp. 11-33. ISBN 978-963-623-031-9
Bartos, Ádám és Such, Nikoletta és Gál, Fruzsina Vanda (2022) The effect of a fermented herbal feed supplement on the digestion of horses. In: Halas, Veronika és Tóthi, Róbert (Szerk.) Innovations in Animal Nutrition and Food Poduction : 20th International Symposium on Animal Nutrition, 29 September, 2022 Kaposvár, Hungary : Proceedings [Innovációk a takarmányozás és az élelmiszer-előállítás gyakorlatában : 20. Nemzetközi Takarmányozási. MATE Press, Gödöllő. 127 p. pp. 83-88. ISBN 978-963-623-031-9
Bee, Giuseppe (2024) Preventing Post Weaning Diarrhea in Pigs by Using Bioactive Compounds. In: Halas, Veronika és Tóthi, Róbert (Szerk.) Application of One Health Concept in Farm Animal Nutrition : 21th International Symposium on Animal Nutrition and One Health Day, 6 November, 2024 Kaposvár, Hungary : Proceedings = Egy Egészség (One Health) koncepció a haszonállatok takarmányozásában : 21. Nemzetközi Takarmányozási Szimpózium És Egy Egészség Nap, 2024. november 6. Kaposvár : Tanulmányok. MATE Press, Gödöllő. pp. 27-39.
Berge, Anna Catharina (2022) Insights into calf feeding for optimal future productivity. In: Halas, Veronika és Tóthi, Róbert (Szerk.) Innovations in Animal Nutrition and Food Poduction : 20th International Symposium on Animal Nutrition, 29 September, 2022 Kaposvár, Hungary : Proceedings [Innovációk a takarmányozás és az élelmiszer-előállítás gyakorlatában : 20. Nemzetközi Takarmányozási. MATE Press, Gödöllő. 127 p. pp. 40-46. ISBN 978-963-623-031-9
Biró, Zsolt és Sebők, Rita (2024) Tenyésztett és vad mezei nyulak viselkedésének elemzése. TÁJÖKOLÓGIAI LAPOK / JOURNAL OF LANDSCAPE ECOLOGY, 22 (1). pp. 25-35. ISSN 1589-4673
Bácsi, Eszter Ilona és Egerszegi, István és Rózsáné Várszegi, Zsófia és Klein, Renáta és Jávor, András és Oláh, János (2025) A kondíció hatása a juhok vemhesülésére. ANIMAL WELFARE ETOLÓGIA ÉS TARTÁSTECHNOLÓGIA / ANIMAL WELFARE ETHOLOGY AND HOUSING SYSTEMS, 21 (1). pp. 21-28. ISSN 1786-8440
Bódi-Nagy, Anasztázia és Tatai, Zsombor és Mészáros, Szilvia (2025) Mocsárosdűlő: lakások helyett legelő. In: Centeri, Csaba és Grónás, Viktor és Lehota, Zsuzsanna (Szerk.) Az Európai Zöld Megállapodás stratégiai céljainak megvalósítását szolgáló tájléptékű megoldások. MATE Press, Gödöllő. pp. 21-26. ISBN 978-963-623-117-0 (pdf)
C
Cherono, Vivian és Szűcs, Csaba (2024) State of Animal Welfare in Agro-Food Supply Chains: A Case of Chicken Farming in Kenya. In: Halas, Veronika és Tóthi, Róbert (Szerk.) Application of One Health Concept in Farm Animal Nutrition : 21th International Symposium on Animal Nutrition and One Health Day, 6 November, 2024 Kaposvár, Hungary : Proceedings = Egy Egészség (One Health) koncepció a haszonállatok takarmá-nyozásában : 21. Nemzetközi Takarmányozási Szimpózium és Egy Egészség Nap, 2024. november 6. Kaposvár : Tanulmányok. MATE Press, Gödöllő. pp. 139-142. ISBN 978-963-623-120-0
Csötönyi, Orsolya és Béres, Gabriella és Halas, Veronika (2024) A Non-Invasive Method to Monitor the Smooth Muscle Activity of Digestive Organs in Growing Pigs. In: Halas, Veronika és Tóthi, Róbert (Szerk.) Application of One Health Concept in Farm Animal Nutrition : 21th International Symposium on Animal Nutrition and One Health Day, 6 November, 2024 Kaposvár, Hungary : Proceedings = Egy Egészség (One Health) koncepció a haszonállatok takarmányozásában : 21. Nemzetközi Takarmányozási Szimpózium És Egy Egészség Nap, 2024. november 6. Kaposvár : Tanulmányok. MATE Press, Gödöllő. pp. 95-100. ISBN 978-963-623-120-0
Curik, Ino és Kövér, György és Farkas, János és Szendrő, Zsolt és Romvári, Róbert és Sölkner, Johann és Nagy, István (2020) Inbreeding depression for kit survival at birth in a rabbit population under long-term selection. [Kisérlet / Tudományos adat]
D
Demeter, Csongor és Németh, Zoltán és Demeter-Jeremiás, Anett és Bárdos, Boróka és Sándor, Máté és Gerencsér, Zsolt és Lencsés-Varga, Erika és Matics, Zsolt (2025) Házinyulakon végzett Eimeria oociszta vizsgálatok eredményei. ANIMAL WELFARE ETOLÓGIA ÉS TARTÁSTECHNOLÓGIA / ANIMAL WELFARE ETHOLOGY AND HOUSING SYSTEMS, 21 (1). pp. 7-14. ISSN 1786-8440
Dina, Zsuzsanna és Kormos, László és Fazekas, Natasa (2022) Nutrition of hungarian police dogs. In: Halas, Veronika és Tóthi, Róbert (Szerk.) Innovations in Animal Nutrition and Food Poduction : 20th International Symposium on Animal Nutrition, 29 September, 2022 Kaposvár, Hungary : Proceedings [Innovációk a takarmányozás és az élelmiszer-előállítás gyakorlatában : 20. Nemzetközi Takarmányozási. MATE Press, Gödöllő. 127 p. pp. 89-93. ISBN 978-963-623-031-9
F
Friedrich, László és Baranyai, László és Jónás, Gábor és Kenesei, György és Surányi, József és Quang, Nguyen Duc (2022) Innovációk az élelmiszer-feldolgozásban. In: Halas, Veronika és Tóthi, Róbert (Szerk.) Innovations in Animal Nutrition and Food Poduction : 20th International Symposium on Animal Nutrition, 29 September, 2022 Kaposvár, Hungary : Proceedings [Innovációk a takarmányozás és az élelmiszer-előállítás gyakorlatában : 20. Nemzetközi Takarmányozási. MATE Press, Gödöllő. 127 p. pp. 68-79. ISBN 978-963-623-031-9
G
Gendur, Boglárka Virág és Fazekas, Natasa (2025) Welfare aspects in breeding brachycephalic dogs. ANIMAL WELFARE ETOLÓGIA ÉS TARTÁSTECHNOLÓGIA / ANIMAL WELFARE ETHOLOGY AND HOUSING SYSTEMS, 21 (1). pp. 55-60. ISSN 1786-8440
H
Halas, Veronika (2014) A takarmányozás és a termékminőség (tej, tojás, hús) összefüggései. Kaposvári Egyetem – Pannon Egyetem – Szegedi Gabonakutató Nonprofit Kft, Kaposvár. 119 p. (Beküldve)
Halász, András és Csízi, István és Varga, Krisztina és Bojté, Csilla Erzsébet és Bodnár, Ákos és Egerszegi, István és Kern, László és Máthé, László (2024) Gyapotmag mint potenciális új fehérjeforrás : Magyarországi tapasztalatok. ANIMAL WELFARE ETOLÓGIA ÉS TARTÁSTECHNOLÓGIA / ANIMAL WELFARE ETHOLOGY AND HOUSING SYSTEMS, 20 (2). pp. 101-106. ISSN 1786-8440
Hlel, Nawel és Holló, Gabriella és Bus, Bence és Süli, Ágnes és Nyúl, Zsófia és Szabari, Miklós (2024) Correlations of production factors in automated milking system in a Hungarian dairy farm. ANIMAL WELFARE ETOLÓGIA ÉS TARTÁSTECHNOLÓGIA / ANIMAL WELFARE ETHOLOGY AND HOUSING SYSTEMS, 20 (2). pp. 131-145. ISSN 1786-8440
Hoffmann, Flóra Adél és Orosz, Szilvia és Balogh, Krisztián Milán (2024) Olasznád mint alternatív tömegtakarmány. ANIMAL WELFARE ETOLÓGIA ÉS TARTÁSTECHNOLÓGIA / ANIMAL WELFARE ETHOLOGY AND HOUSING SYSTEMS, 20 (2). pp. 85-100. ISSN 1786-8440
I
Ikanya, Lucy és Libisch, Balázs és Keresztény, Tibor és Olasz, Ferenc és Corral, Stephanya és Kovács, Melinda és Halas, Veronika (2024) Influence of Levilactobacillus Brevis on Growth Performance of Weaned Piglets Under Fumonisin B1 Challenges. In: Halas, Veronika és Tóthi, Róbert (Szerk.) Application of One Health Concept in Farm Animal Nutrition : 21th International Symposium on Animal Nutrition and One Health Day, 6 November, 2024 Kaposvár, Hungary : Proceedings = Egy Egészség (One Health) koncepció a haszonállatok takarmányozásában : 21. Nemzetközi Takarmányozási Szimpózium És Egy Egészség Nap, 2024. november 6. Kaposvár : Tanulmányok. MATE Press, Gödöllő. pp. 49-54.
Incze, Dániel János és Bata, Zsófia és Poppe, László és Olasz, Ferenc és Corral, Stephanya (2024) Immobilization of a Fumonisin Esterase with Different Technologies. In: Halas, Veronika és Tóthi, Róbert (Szerk.) Application of One Health Concept in Farm Animal Nutrition : 21th International Symposium on Animal Nutrition and One Health Day, 6 November, 2024 Kaposvár, Hungary : Proceedings = Egy Egészség (One Health) koncepció a haszonállatok takarmányozásában : 21. Nemzetközi Takarmányozási Szimpózium És Egy Egészség Nap, 2024. november 6. Kaposvár : Tanulmányok. MATE Press, Gödöllő. pp. 55-59.
K
Kulcsár, Szabina és Kövesi, Benjámin és Balogh, Krisztián Milán és Zándoki, Erika és Mézes, Miklós (2024) Ochratoxinnal szennyezett takarmány etetésének hatása a brojlercsirke glutation redox rendszerére és lipidperoxidációs folyamataira szelénkiegészítés mellett. In: Halas, Veronika és Tóthi, Róbert (Szerk.) Application of One Health Concept in Farm Animal Nutrition : 21th International Symposium on Animal Nutrition and One Health Day, 6 November, 2024 Kaposvár, Hungary : Proceedings = Egy Egészség (One Health) koncepció a haszonállatok takarmányozásában : 21. Nemzetközi Takarmányozási Szimpózium És Egy Egészség Nap, 2024. november 6. Kaposvár : Tanulmányok. MATE Press, Gödöllő. pp. 43-48.
M
Malgwi, I. H. és Patel, N és Giannuzzi, D. és Toscano, A. és Yakubu, H. G. és Bazar, G. és Gallo, L. és Schiavon, S. (2022) Evaluating chemical composition of pig faeces based on different diets using Near-Infrared Reflectance Spectroscopy (NIRS). In: Halas, Veronika és Tóthi, Róbert (Szerk.) Innovations in Animal Nutrition and Food Poduction : 20th International Symposium on Animal Nutrition, 29 September, 2022 Kaposvár, Hungary : Proceedings [Innovációk a takarmányozás és az élelmiszer-előállítás gyakorlatában : 20. Nemzetközi Takarmányozási. MATE Press, Gödöllő. 127 p. pp. 94-100. ISBN 978-963-623-031-9
Matics, Zsolt és Demeter-Jeremiás, Anett és Varga, Erzsébet és Németh, Zoltán és Sándor, Máté és Mayer, András és Gerencsér, Zsolt és Demeter, Csongor (2025) A takarmány eltérő pellet méretének hatása a hízónyulak termelésére és parazitológiai terheltségére. ANIMAL WELFARE ETOLÓGIA ÉS TARTÁSTECHNOLÓGIA / ANIMAL WELFARE ETHOLOGY AND HOUSING SYSTEMS, 21 (1). pp. 15-20. ISSN 1786-8440
Miklós, Alexandra és Takács, Georgina és Budai, Zoltán és Búza, György és Zsédely, Eszter (2022) Különböző genotípusú tojótyúkok tojásminőségének vizsgálata kifutós tartásmódban. In: Halas, Veronika és Tóthi, Róbert (Szerk.) Innovations in Animal Nutrition and Food Poduction : 20th International Symposium on Animal Nutrition, 29 September, 2022 Kaposvár, Hungary : Proceedings [Innovációk a takarmányozás és az élelmiszer-előállítás gyakorlatában : 20. Nemzetközi Takarmányozási. MATE Press, Gödöllő. 127 p. pp. 101-105. ISBN 978-963-623-031-9
Mészöly, Tamás és Fazekas, Natasa (2025) Possibilities of disruptive selection in dachshunds, based on earthdog trial scores. ANIMAL WELFARE ETOLÓGIA ÉS TARTÁSTECHNOLÓGIA / ANIMAL WELFARE ETHOLOGY AND HOUSING SYSTEMS, 21 (1). pp. 61-66. ISSN 1786-8440
N
Nagy, Katalin és Tokár, Alexandra és Sándorová, Lilla és Gócza, Elen és Zomborszky, Zoltán és Stéger, Viktor és Szabari, Miklós és Póti, Péter és Bodó, Szilárd (2025) Szarvasmarha in vitro embrió-előállító rendszer létrehozása ku-tatási modellkísérletek számára – módszertani ismertető. ANIMAL WELFARE ETOLÓGIA ÉS TARTÁSTECHNOLÓGIA / ANIMAL WELFARE ETHOLOGY AND HOUSING SYSTEMS, 21 (1). pp. 86-93. ISSN 1786-8440
O
Orosz, Szilvia és Balogh, Krisztián Milán és Balogh, Krisztián és Schieszl, Tamás és Bóta, Brigitta (2024) Adaptive Forage Strategy in Central Europe. In: Halas, Veronika és Tóthi, Róbert (Szerk.) Application of One Health Concept in Farm Animal Nutrition : 21th International Symposium on Animal Nutrition and One Health Day, 6 November, 2024 Kaposvár, Hungary : Proceedings = Egy Egészség (One Health) koncepció a haszonállatok takarmányozásában : 21. Nemzetközi Takarmányozási Szimpózium És Egy Egészség Nap, 2024. november 6. Kaposvár : Tanulmányok. MATE Press, Gödöllő. pp. 79-85. ISBN 978-963-623-120-0
P
Pető, Lilla és Orbán, Attila és Farkas, Tamás Péter és Bódog, Leila Gabriella és Szász, Sándor és Sütő, Zoltán (2025) Eltérő tojótyúk genotípusok élősúly-eloszlásának vizsgálata különböző tartási rendszerekben. ANIMAL WELFARE ETOLÓGIA ÉS TARTÁSTECHNOLÓGIA / ANIMAL WELFARE ETHOLOGY AND HOUSING SYSTEMS, 21 (1). pp. 29-36. ISSN 1786-8440
R
Radović, Čedomir és Radojković, Dragan és Parunović, Nenad és Živković, Vladimir és Stojiljković, Nenad és Petrović, Aleksandra és Gogić, Marija (2024) Fatty Tissue of Mangalitsa In the Function of Human Health. In: Halas, Veronika és Tóthi, Róbert (Szerk.) Application of One Health Concept in Farm Animal Nutrition : 21th International Symposium on Animal Nutrition and One Health Day, 6 November, 2024 Kaposvár, Hungary : Proceedings = Egy Egészség (One Health) koncepció a haszonállatok takarmányozásában : 21. Nemzetközi Takarmányozási Szimpózium és Egy Egészség Nap, 2024. november 6. Kaposvár : Tanulmányok. MATE Press, Gödöllő. pp. 111-118. ISBN 978-963-623-120-0
S
Scholten, Ronald (2024) Benefits of Using Fermentation Technology in Pig Feeds – Focus on Gut Health and Performance. In: Halas, Veronika és Tóthi, Róbert (Szerk.) Application of One Health Concept in Farm Animal Nutrition : 21th International Symposium on Animal Nutrition and One Health Day, 6 November, 2024 Kaposvár, Hungary : Proceedings = Egy Egészség (One Health) koncepció a haszonállatok takarmányozásában : 21. Nemzetközi Takarmányozási Szimpózium És Egy Egészség Nap, 2024. november 6. Kaposvár : Tanulmányok. MATE Press, Gödöllő. pp. 11-25.
Sipos, Roland és Molnár-Nagy, Viviána és Könyves, László Péter (2024) Nagy létszámú sertéstelepek járványvédelmének és higiéniai programjának felmérése, valamint a választási hasmenés megoldási lehetőségei a One Health koncepció tükrében – irodalmi összefogaló. In: Halas, Veronika és Tóthi, Róbert (Szerk.) Application of One Health Concept in Farm Animal Nutrition : 21th International Symposium on Animal Nutrition and One Health Day, 6 November, 2024 Kaposvár, Hungary : Proceed-ings = Egy Egészség (One Health) koncepció a haszonállatok takarmányozásában : 21. Nemzetközi Takarmányozási Szimpózium és Egy Egészség Nap, 2024. november 6. Kaposvár : Tanulmányok. MATE Press, Gödöllő. pp. 101-110. ISBN 978-963-623-120-0
Szeli, Nóra és Ács, Virág és Áprily, Szilvia és Nagy, József és Tossenberger, János és Kacsala, László és Vipler-Szénási, Alexandra és Tischler, Annamária és Halas, Veronika (2022) Pecsenyekacsák hízási teljesítménye korai metioninkiegészítés esetén. In: Halas, Veronika és Tóthi, Róbert (Szerk.) Innovations in Animal Nutrition and Food Poduction : 20th International Symposium on Animal Nutrition, 29 September, 2022 Kaposvár, Hungary : Proceedings [Innovációk a takarmányozás és az élelmiszer-előállítás gyakorlatában : 20. Nemzetközi Takarmányozási. MATE Press, Gödöllő. 127 p. pp. 111-116. ISBN 978-963-623-031-9
Szilágyi, Szabina és Benk, Ákos (2024) A tejtermelés és a tejminőség vizsgálata különböző fejési technológiával működő dél-alföldi telepeken. ANIMAL WELFARE ETOLÓGIA ÉS TARTÁSTECHNOLÓGIA / ANIMAL WELFARE ETHOLOGY AND HOUSING SYSTEMS, 20 (2). pp. 113-130. ISSN 1786-8440
Süli, Ágnes és Gémes-Matusek, Krisztina és Tóth, Violetta és Mikó, Edit (2022) Repcealapú bendővédett zsírkiegészítés hatása holstein-fríz tehenek tejzsír zsírsav-összetételére. In: Halas, Veronika és Tóthi, Róbert (Szerk.) Innovations in Animal Nutrition and Food Poduction : 20th International Symposium on Animal Nutrition, 29 September, 2022 Kaposvár, Hungary : Proceedings [Innovációk a takarmányozás és az élelmiszer-előállítás gyakorlatában : 20. Nemzetközi Takarmányozási. MATE Press, Gödöllő. 127 p. pp. 106-110. ISBN 978-963-623-031-9
T
Teye-Gaga, Christopher és Molnár, Péter István és Kertész, Attila és Fehér, Milán és Bársony, Péter (2024) Preliminary Assessment of BSF Larval-Based Diets on Growth Performance of Hybrid African Catfish Heteroclarias. In: Halas, Veronika és Tóthi, Róbert (Szerk.) Application of One Health Concept in Farm Animal Nutrition : 21th International Symposium on Animal Nutrition and One Health Day, 6 November, 2024 Kaposvár, Hungary : Proceedings = Egy Egészség (One Health) koncepció a haszonállatok takarmányozásában : 21. Nemzetközi Takarmányozási Szimpózium és Egy Egészség Nap, 2024. november 6. Kaposvár : Tanulmányok. MATE Press, Gödöllő. pp. 143-148. ISBN 978-963-623-120-0
Tóth, Márk és Pap, Tibor és Kiss, Brigitta és Kovács-Weber, Mária és Erdélyi, Márta (2022) A talpfekély kialakulása és a takarmányozás közötti kapcsolat. In: Halas, Veronika és Tóthi, Róbert (Szerk.) Innovations in Animal Nutrition and Food Poduction : 20th International Symposium on Animal Nutrition, 29 September, 2022 Kaposvár, Hungary : Proceedings [Innovációk a takarmányozás és az élelmiszer-előállítás gyakorlatában : 20. Nemzetközi Takarmányozási. MATE Press, Gödöllő. 127 p. pp. 117-121. ISBN 978-963-623-031-9
Tóth, Márk és Sipiczki, Ilka és Ancsin, Zsolt és Zándoki, Erika és Balogh, Krisztián Milán és Kulcsár, Szabina és Kövesi, Benjamin és Mézes, Miklós és Podmaniczky, Béla és Balláné Erdélyi, Márta (2024) Lisztkukac- (Tenebrio molitor-) liszt hatása brojlercsirke termelési paramétereire. In: Halas, Veronika és Tóthi, Róbert (Szerk.) Application of One Health Concept in Farm Animal Nutrition : 21th International Symposium on Animal Nutrition and One Health Day, 6 November, 2024 Kaposvár, Hungary : Proceedings = Egy Egészség (One Health) koncepció a haszonállatok takarmányozásában : 21. Nemzetközi Takarmányozási Szimpózium és Egy Egészség Nap, 2024. november 6. Kaposvár : Tanulmányok. MATE Press, Gödöllő. pp. 119-1236. ISBN 978-963-623-120-0
Tóth, Tamás és Bázár, György és Tóthi, Róbert és Fébel, Hedvig és Gado, Haruna Yakubu (2022) Tejelő tehenek takarmányozásának új aspektusai, innovatív takarmányvizsgálati megoldások. In: Halas, Veronika és Tóthi, Róbert (Szerk.) Innovations in Animal Nutrition and Food Poduction : 20th International Symposium on Animal Nutrition, 29 September, 2022 Kaposvár, Hungary : Proceedings [Innovációk a takarmányozás és az élelmiszer-előállítás gyakorlatában : 20. Nemzetközi Takarmányozási. MATE Press, Gödöllő. 127 p. pp. 47-67. ISBN 978-963-623-031-9
Tóthi, Róbert és Gura, J. Tamás és Szeli, Nóra és Hatala, Mihály és Héja, Endre és Vas, Zoltán és Szabó, Lajos és Áprily, Szilvia és Sheik Abdul, Naeem (2024) Őszi vetésű gabona- és gabona-pillangós keverékszenázsok táplálóanyag-tartalmának bendőbeli lebonthatósága. In: Halas, Veronika és Tóthi, Róbert (Szerk.) Application of One Health Concept in Farm Animal Nutrition : 21th International Symposium on Animal Nutrition and One Health Day, 6 November, 2024 Kaposvár, Hungary : Proceedings = Egy Egészség (One Health) koncepció a haszonállatok takarmányozásában : 21. Nemzetközi Takarmányozási Szimpózium És Egy Egészség Nap, 2024. november 6. Kaposvár : Tanulmányok. MATE Press, Gödöllő. pp. 87-94. ISBN 978-963-623-120-0
Török, Henrietta Kinga és Bárdos, Boróka és Hoffmann, Orsolya Ivett (2025) Comparison of the behaviour of three strains of laboratory mice in the climbing test. ANIMAL WELFARE ETOLÓGIA ÉS TARTÁSTECHNOLÓGIA / ANIMAL WELFARE ETHOLOGY AND HOUSING SYSTEMS, 21 (1). pp. 100-109. ISSN 1786-8440
V
Varga-Szatmári, Viktória és Vargáné Visi, Éva és Bóta, Brigitta és Péterfi-Szabó, Dóra és Gömbös, Patrik és Kovács, Melinda és Halas, Veronika (2024) Az emésztésszimulációs vizsgálatok jelentősége a fumonizin mikotoxin biológiai hozzáférhetőségének meghatározásában. In: Halas, Veronika és Tóthi, Róbert (Szerk.) Application of One Health Concept in Farm Animal Nutrition : 21th International Symposium on Animal Nutrition and One Health Day, 6 November, 2024 Kaposvár, Hungary : Proceedings = Egy Egészség (One Health) koncepció a haszonállatok takarmányozásában : 21. Nemzetközi Takarmányozási Szimpózium És Egy Egészség Nap, 2024. november 6. Kaposvár : Tanulmányok. MATE Press, Gödöllő. pp. 61-66.
Vértesy, László (2023) Szemléletváltás az állattenyésztésben: körforgásosság és fenntarthatóság : Műhelytanulmány. Körforgásos gazdaság . MATE Press, Gödöllő. 25 p. ISBN 978-963-623-034-0
Z
Zeebone, Yarsmin Yunus és Libisch, Balázs és Olasz, Ferenc és Bóta, Brigitta és Kovács, Melinda és Halas, Veronika (2022) Potential effect of dietary fumonising on the colonization of lactobacilli in the gut and fecal microbiota of weaned pigs. In: Halas, Veronika és Tóthi, Róbert (Szerk.) Innovations in Animal Nutrition and Food Poduction : 20th International Symposium on Animal Nutrition, 29 September, 2022 Kaposvár, Hungary : Proceedings [Innovációk a takarmányozás és az élelmiszer-előállítás gyakorlatában : 20. Nemzetközi Takarmányozási. MATE Press, Gödöllő. 127 p. pp. 122-127. ISBN 978-963-623-031-9