MATER Press – Egyetemi Kiadványok

Böngészés, Év

Exportálás mint [Atom feed] Atom [RSS feed] RSS 1.0 [RSS2 feed] RSS 2.0
Csoportosítás: Tétel típusa['Update/Views:group_separator' not defined]Létrehozók['Update/Views:group_separator' not defined]Nincs
Ugrás ide: A['Update/Views:jump_separator' not defined]B['Update/Views:jump_separator' not defined]C['Update/Views:jump_separator' not defined]D['Update/Views:jump_separator' not defined]F['Update/Views:jump_separator' not defined]G['Update/Views:jump_separator' not defined]H['Update/Views:jump_separator' not defined]J['Update/Views:jump_separator' not defined]K['Update/Views:jump_separator' not defined]M['Update/Views:jump_separator' not defined]N['Update/Views:jump_separator' not defined]P['Update/Views:jump_separator' not defined]R['Update/Views:jump_separator' not defined]S['Update/Views:jump_separator' not defined]T['Update/Views:jump_separator' not defined]V['Update/Views:jump_separator' not defined]Z
Tételek száma: 93.

A

Awati, Ajay (2022) Reducing dependency on antimicrobials naturally, for profitability and sustainability in modern broiler production. In: Halas, Veronika és Tóthi, Róbert (Szerk.) Innovations in Animal Nutrition and Food Poduction : 20th International Symposium on Animal Nutrition, 29 September, 2022 Kaposvár, Hungary : Proceedings [Innovációk a takarmányozás és az élelmiszer-előállítás gyakorlatában : 20. Nemzetközi Takarmányozási. MATE Press, Gödöllő. 127 p. pp. 34-39. ISBN 978-963-623-031-9

B

Babinszky, László (2022) Innovation in swine nutrition research: past, present and future. In: Halas, Veronika és Tóthi, Róbert (Szerk.) 20th International Symposium on Animal Nutrition, 29 September, 2022 Kaposvár, Hungary : Proceedings. MATE Press, Gödöllő. 127 p. pp. 11-33. ISBN 978-963-623-031-9

Baka, József (2022) A résztvevő-központúság a fiatal felnőttek oktatásában. In: Bencéné Fekete, Andrea és Schlichter Takács, Anett (Szerk.) Módszertani eszköztár a felsőoktatásban tanító oktatók számára. MATE Press, Gödöllő. pp. 31-43. ISBN 978-963-623-017-3

Barna, Róbert és Honfi, Vid (2022) Kütyüzni jó! Bevezetés az Arduino programozásába. Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Kaposvári Campus, Kaposvár. 74 p. ISBN 978-615-5599-93-4

Bartos, Ádám és Such, Nikoletta és Gál, Fruzsina Vanda (2022) The effect of a fermented herbal feed supplement on the digestion of horses. In: Halas, Veronika és Tóthi, Róbert (Szerk.) Innovations in Animal Nutrition and Food Poduction : 20th International Symposium on Animal Nutrition, 29 September, 2022 Kaposvár, Hungary : Proceedings [Innovációk a takarmányozás és az élelmiszer-előállítás gyakorlatában : 20. Nemzetközi Takarmányozási. MATE Press, Gödöllő. 127 p. pp. 83-88. ISBN 978-963-623-031-9

Belovari, Anita (2022) A szabad akarat győzelme a determinizmus fölött a Harry Potter regénysorozatban. Anyanyelvi Kultúraközvetítés, 5 (1). pp. 31-38. ISSN 2063-2991

Belovári, Anita (2022) A vita mint pedagógiai módszer. In: Bencéné Fekete, Andrea és Schlichter Takács, Anett (Szerk.) Módszertani eszköztár a felsőoktatásban tanító oktatók számára. MATE Press, Gödöllő. pp. 139-150. ISBN 978-963-623-017-3

Bencéné Fekete, Anikó Andrea (2022) A csoportmunka : Kis csoportok tanulása, a csoportmunka jellemzői. In: Bencéné Fekete, Andrea és Schlichter Takács, Anett (Szerk.) Módszertani eszköztár a felsőoktatásban tanító oktatók számára. MATE Press, Gödöllő. pp. 105-121. ISBN 978-963-623-017-3

Berge, Anna Catharina (2022) Insights into calf feeding for optimal future productivity. In: Halas, Veronika és Tóthi, Róbert (Szerk.) Innovations in Animal Nutrition and Food Poduction : 20th International Symposium on Animal Nutrition, 29 September, 2022 Kaposvár, Hungary : Proceedings [Innovációk a takarmányozás és az élelmiszer-előállítás gyakorlatában : 20. Nemzetközi Takarmányozási. MATE Press, Gödöllő. 127 p. pp. 40-46. ISBN 978-963-623-031-9

Berke, Szilárd és Pató Gáborné Szűcs, Beáta (2022) Strategic management of food products. In: Srečec, Sinisa és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Management of agri-food chains. MATE Press, Gödöllő. pp. 111-136. ISBN 978-963-623-023-4

Berke, Szilárd és Pató Gáborné Szűcs, Beáta (2022) Strateško upravljanje prehrambenim proizvodima. In: Srečec, Sinisa és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Upravljanje poljoprivredno-prehrambenim lancima. MATE Press, Gödöllő. ISBN 978-963-623-027-2

Berke, Szilárd és Pató Gáborné Szűcs, Beáta (2022) Élelmiszeripari termékek stratégiai menedzsmentje. In: Srečec, Sinisa és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Élelmiszerláncok menedzsmentje. MATE Press, Gödöllő. pp. 113-138. ISBN 978-963-623-026-

C

Centeri, Csaba (2022) Sörárpától a tájökológiai vizuális planációig – Barczi Attila munkássága. Tájökológiai Lapok, 20 (Spl 1). pp. 9-23. ISSN 1589-4673

Csajka, Edina (2022) Outdoor fejlesztőmódszerek a pedagógus eszköztárában. In: G. Szabó, Sára és Gombos, Péter (Szerk.) Módszertan és megújulás : Válogatás a MATE Neveléstudományi Intézete szakmódszertani tanulmányaiból. MATE Press, Gödöllő. pp. 9-26. ISBN 978-963-623-022-7

Csajka, Edina (2022) Tréningmódszer. In: Bencéné Fekete, Andrea és Schlichter-Takács, Anett (Szerk.) Módszertani eszköztár a felsőoktatásban tanító oktatók számára. MATE Press, Gödöllő. pp. 169-191. ISBN 978-963-623-017-3

Csimáné Pozsegovics, Beáta és Schlichter-Takács, Anett (2022) A felsőoktatásban alkalmazható aktivizáló módszerek. In: Bencéné Fekete, Andrea és Schlichter Takács, Anett (Szerk.) Módszertani eszköztár a felsőoktatásban tanító oktatók számára. MATE Press, Gödöllő. pp. 59-71. ISBN 978-963-623-017-3

Csimáné Pozsegovics, Beáta és Schlichter-Takács, Anett (2022) A projektmódszer. In: Bencéné Fekete, Andrea és Schlichter-Takács, Anett (Szerk.) Módszertani eszköztár a felsőoktatásban tanító oktatók számára. MATE Press, Gödöllő. pp. 151-168. ISBN 978-963-623-017-3

Csonka, Arnold és Horváth, Tamás (2022) Case studies, calculation examples. In: Srečec, Sinisa és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Management of agri-food chains. MATE Press, Gödöllő. pp. 213-228. ISBN 978-963-623-023-4

Csonka, Arnold és Horváth, Tamás (2022) Esettanulmányok, számítási példák. In: Srečec, Sinisa és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Élelmiszerláncok menedzsmentje. MATE Press, Gödöllő. pp. 216-231. ISBN 978-963-623-026-5

Csonka, Arnold és Horváth, Tamás (2022) Studije slučaja, primjeri izračuna. In: Srečec, Sinisa és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Upravljanje poljoprivredno-prehrambenim lancima. MATE Press, Gödöllő. ISBN 978-963-623-027-2

Csonka, Arnold és Pintér, Zsófia (2022) Az élelmiszer-logisztika stratégiai kihívásai. In: Srečec, Siniša és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Élelmiszerláncok menedzsmentje. MATE Press, Gödöllő. pp. 35-54. ISBN 978-963-623-026-5

Csonka, Arnold és Pintér, Zsófia (2022) Strateški izazovi logistike prehrane. In: Srečec, Siniša és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Upravljanje poljoprivredno-prehrambenim lancima. MATE Press, Gödöllő. ISBN 978-963-623-027-2

Csonka, Arnold és Pintér, Zsófia (2022) The strategic challenges of food logistics. In: Srečec, Siniša és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Management of agri-food chains. MATE Press, Gödöllő. pp. 35-54. ISBN 978-963-623-023-4

D

Dina, Zsuzsanna és Kormos, László és Fazekas, Natasa (2022) Nutrition of hungarian police dogs. In: Halas, Veronika és Tóthi, Róbert (Szerk.) Innovations in Animal Nutrition and Food Poduction : 20th International Symposium on Animal Nutrition, 29 September, 2022 Kaposvár, Hungary : Proceedings [Innovációk a takarmányozás és az élelmiszer-előállítás gyakorlatában : 20. Nemzetközi Takarmányozási. MATE Press, Gödöllő. 127 p. pp. 89-93. ISBN 978-963-623-031-9

Doba, László (2022) Kérdések és utasítások a tanító szakos hallgatók gyakorlóiskolai környezetismeret- és természettudományos óráin. In: G. Szabó, Sára és Gombos, Péter (Szerk.) Módszertan és megújulás : Válogatás a MATE Neveléstudományi Intézete szakmódszertani tanulmányaiból. MATE Press, Gödöllő. 120 p. pp. 27-33. ISBN 978-963-623-022-7

Dávid, János (2022) A nulla hulladék (zero waste) gondolkodásmód alapelvei és oktatásának lehetőségei az általános iskolában. In: G. Szabó, Sára és Gombos, Péter (Szerk.) Módszertan és megújulás : Válogatás a MATE Neveléstudományi Intézete szakmódszertani tanulmányaiból. MATE Press, Gödöllő. 120 p. pp. 35-51. ISBN 978-963-623-022-7

F

Farkas, Beáta és Gombos, Péter (2022) A drámapedagógia haszna, használhatósága az egyetemi oktatásban. In: Bencéné Fekete, Andrea és Schlichter-Takács, Anett (Szerk.) Módszertani eszköztár a felsőoktatásban tanító oktatók számára. MATE Press, Gödöllő. pp. 193-204. ISBN 978-963-623-017-3

Farkas, Beáta és Nagyházi, Bernadette (2022) Kooperatív tanulásszervezés. In: Bencéné Fekete, Andrea és Schlichter Takács, Anett (Szerk.) Módszertani eszköztár a felsőoktatásban tanító oktatók számára. MATE Press, Gödöllő. pp. 123-138. ISBN 978-963-623-017-3

Filepné Kovács, Krisztina és Bányai, Zsombor és Dancsokné Fóris, Edina és Weiperth, András és Urbányi, Béla és Valánszki, István és Kollányi, László (2022) Helyi Ágazatközi Operatív Terv : Tájvédelem és tájfejlesztés a tervezett M2-es gyorsforgalmi út területén Magyarországon. Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Gödöllő. 74 p. ISBN 978-963-623-035-7

Filepné Kovács, Krisztina és Bányai, Zsombor és Dancsokné Fóris, Edina és Weiperth, András és Urbányi, Béla és Valánszki, István és Kollányi, László (2022) Local Cross-Sectoral Operational Plan : Landscape Protection and Development in the Area of the Planned M2 Motorway in Hungary : Part of Output T2.2 “Local Cross-Sectoral Operational Plans”. Hungarian University of Agriculture and Life Sciences, Gödöllő. 74 p. ISBN 978-963-623-025-8

Friedrich, László és Baranyai, László és Jónás, Gábor és Kenesei, György és Surányi, József és Quang, Nguyen Duc (2022) Innovációk az élelmiszer-feldolgozásban. In: Halas, Veronika és Tóthi, Róbert (Szerk.) Innovations in Animal Nutrition and Food Poduction : 20th International Symposium on Animal Nutrition, 29 September, 2022 Kaposvár, Hungary : Proceedings [Innovációk a takarmányozás és az élelmiszer-előállítás gyakorlatában : 20. Nemzetközi Takarmányozási. MATE Press, Gödöllő. 127 p. pp. 68-79. ISBN 978-963-623-031-9

G

Gajdić, Dušanka (2022) Agri-Food Supply Chains Design and Management. In: Srečec, Siniša és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Management of agri-food chains. MATE Press, Gödöllő. pp. 22-34. ISBN 978-963-623-023-4

Gajdić, Dušanka (2022) Fenntarthatóság az élelmiszerláncokban. In: Srečec, Sinisa és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Élelmiszerláncok menedzsmentje. MATE Press, Gödöllő. pp. 205-215. ISBN 978-963-623-026-5

Gajdić, Dušanka (2022) Importance of relationship quality in food suppy chain management. In: Srečec, Sinisa és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Management of agri-food chains. MATE Press, Gödöllő. pp. 193-202. ISBN 978-963-623-023-4

Gajdić, Dušanka (2022) Održivost poljoprivredno-prehrambenih lanaca opskrbe. In: Srečec, Sinisa és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Upravljanje poljoprivredno-prehrambenim lancima. MATE Press, Gödöllő. ISBN 978-963-623-027-2

Gajdić, Dušanka (2022) Sustainability of agri-food supply chains. In: Srečec, Sinisa és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Management of agri-food chains. MATE Press, Gödöllő. pp. 203-212. ISBN 978-963-623-023-4

Gajdić, Dušanka (2022) Važnost kvalitete odnosa u upravljanju lancem opskrbe hranom. In: Srečec, Sinisa és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Upravljanje poljoprivredno-prehrambenim lancima. MATE Press, Gödöllő. ISBN 978-963-623-027-2

Gajdić, Dušanka (2022) A kapcsolatminőség jelentősége az élelmiszerlánc menedzsmentjében. In: Srečec, Sinisa és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Élelmiszerláncok menedzsmentje. MATE Press, Gödöllő. pp. 195-204. ISBN 978-963-623-026-5

Gajdić, Dušanka (2022) Élelmiszerláncok tervezése és menedzsmentje. In: Srečec, Siniša és Csonka, Arnold és Koponocsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Élelmiszerláncok menedzsmentje. MATE Press, Gödöllő. pp. 22-34. ISBN 978-963-623-026-5

Gombos, Péter (2022) Felső tagozatos diákok olvasói palettája. In: G. Szabó, Sára és Gombos, Péter (Szerk.) Módszertan és megújulás : Válogatás a MATE Neveléstudományi Intézete szakmódszertani tanulmányaiból. MATE Press, Gödöllő. 120 p. pp. 113-120. ISBN 978-963-623-022-7

Gróf, Anita és Rumbus, Anikó (2022) Digitális platformok alkalmazása a felsőoktatásban. In: Bencéné Fekete, Andrea és Schlichter-Takács, Anett (Szerk.) Módszertani eszköztár a felsőoktatásban tanító oktatók számára. MATE Press, Gödöllő. pp. 255-276. ISBN 978-963-623-017-3

H

Heltai, Miklós (2022) Városi vadgazdálkodás. MATE Press, Gödöllő. 135 p. ISBN 978-963-623-020-3

Horváthné Kovács, Bernadett és Pintér, Zsófia és Nagy, Mónika Zita (2022) Hálózatelemzési megoldások az agri-food szektorban. In: Srečec, Siniša és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Élelmiszerláncok menedzsmentje. MATE Press, Gödöllő. pp. 96-112. ISBN 978-963-623-026-5

Horváthné Kovács, Bernadett és Pintér, Zsófia és Nagy, Mónika Zita (2022) Mrežna analiza rješenja u poljoprivredno-prehrambenom sektoru. In: Srečec, Siniša és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Upravljanje poljoprivredno-prehrambenim lancima. MATE Press. ISBN 978-963-623-027-2

Horváthné Kovács, Bernadett és Pintér, Zsófia és Nagy, Mónika Zita (2022) Network analysis solutions in the agri-food sector. In: Srečec, Siniša és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Management of agri-food chains. MATE Press, Gödöllő. pp. 96-110. ISBN 978-963-623-023-4

Huszár-Samu, Nóra és Steklács, János (2022) A reciprok tanítási módszer elemeinek jelentősége az olvasás–szövegértés tanítás eredményességének fejlesztésében. Anyanyelvi Kultúraközvetítés, 5 (1). pp. 21-30. ISSN 2063-2991

J

Jerčinović, Silvije (2022) Az élelmiszer-minőség és -biztonság fogyasztói megítélése. In: Srečec, Siniša és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Élelmiszerláncok menedzsmentje. MATE Press, Gödöllő. pp. 66-79. ISBN 978-963-623-026-5

Jerčinović, Silvije (2022) Consumer perception of food quality and safety. In: Srečec, Siniša és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Management of agri-food chains. MATE Press, Gödöllő. pp. 66-79. ISBN 978-963-623-023-4

Jerčinović, Silvije (2022) Food marketing and food supply chains – marketing strategies and tools. In: Srečec, Sinisa és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Management of agri-food chains. MATE Press, Gödöllő. pp. 137-149. ISBN 978-963-623-023-4

Jerčinović, Silvije (2022) Marketing hrane i lanci opskrbe hranom – marketinške strategije i alati. In: Srečec, Sinisa és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Upravljanje poljoprivredno-prehrambenim lancima. MATE Press, Gödöllő. ISBN 978-963-623-023-4

Jerčinović, Silvije (2022) Potrošačka percepcija kvalitete i sigurnosti hrane. In: Srečec, Siniša (Szerk.) Upravljanje poljoprivredno-prehrambenim lancima. MATE Press, Gödöllő. ISBN 978-963-623-027-2

Jerčinović, Silvije (2022) Élelmiszer-marketing és élelmiszerláncok – marketingstratégiák és eszközök. In: Srečec, Sinisa és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Élelmiszerláncok menedzsmentje. MATE Press, Gödöllő. pp. 139-151. ISBN 978-963-623-026-5

K

Kontra, József (2022) Interaktív módszerek online környezetben. In: Bencéné Fekete, Andrea és Schlichter-Takács, Anett (Szerk.) Módszertani eszköztár a felsőoktatásban tanító oktatók számára. MATE Press, Gödöllő. pp. 233-254. ISBN 978-963-623-017-3

Kontra, József (2022) A hallgatók értékelésének alapelvei, tudásszintmérő tesztek, vizsgák. In: Bencéné Fekete, Andrea és Schlichter-Takács, Anett (Szerk.) Módszertani eszköztár a felsőoktatásban tanító oktatók számára. MATE Press, Gödöllő. pp. 205-231. ISBN 978-963-623-017-3

Koponicsné Györke, Diána és Szabó, Kinga (2022) Az Európai Unió élelmiszerre vonatkozó jogszabályai. In: Srečec, Sinisa és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Élelmiszerláncok menedzsmentje. MATE Press, Gödöllő. pp. 166-179. ISBN 978-963-623-026-5

Koponicsné Györke, Diána és Szabó, Kinga (2022) Food legislation of European Union. In: Srečec, Sinisa és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Management of agri-food chains. MATE Press, Gödöllő. pp. 164-177. ISBN 978-963-623-023-4

Koponicsné Györke, Diána és Szabó, Kinga (2022) Zakonodavstvo Europske Unije o hrani. In: Srečec, Sinisa és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Upravljanje poljoprivredno-prehrambenim lancima. MATE Press, Gödöllő. ISBN 978-963-623-027-2

M

Malgwi, I. H. és Patel, N és Giannuzzi, D. és Toscano, A. és Yakubu, H. G. és Bazar, G. és Gallo, L. és Schiavon, S. (2022) Evaluating chemical composition of pig faeces based on different diets using Near-Infrared Reflectance Spectroscopy (NIRS). In: Halas, Veronika és Tóthi, Róbert (Szerk.) Innovations in Animal Nutrition and Food Poduction : 20th International Symposium on Animal Nutrition, 29 September, 2022 Kaposvár, Hungary : Proceedings [Innovációk a takarmányozás és az élelmiszer-előállítás gyakorlatában : 20. Nemzetközi Takarmányozási. MATE Press, Gödöllő. 127 p. pp. 94-100. ISBN 978-963-623-031-9

Miklós, Alexandra és Takács, Georgina és Budai, Zoltán és Búza, György és Zsédely, Eszter (2022) Különböző genotípusú tojótyúkok tojásminőségének vizsgálata kifutós tartásmódban. In: Halas, Veronika és Tóthi, Róbert (Szerk.) Innovations in Animal Nutrition and Food Poduction : 20th International Symposium on Animal Nutrition, 29 September, 2022 Kaposvár, Hungary : Proceedings [Innovációk a takarmányozás és az élelmiszer-előállítás gyakorlatában : 20. Nemzetközi Takarmányozási. MATE Press, Gödöllő. 127 p. pp. 101-105. ISBN 978-963-623-031-9

N

Nagyházi, Bernadette (2022) Én, te, ő – képes meseregény a nyelvtan tanításában. Anyanyelvi Kultúraközvetítés, 5 (1). pp. 3-20. ISSN 2063-2991

Nagyné Mandl, Erika (2022) Az eredményes hallgatói előadás. In: Bencéné Fekete, Andrea és Schlichter Takács, Anett (Szerk.) Módszertani eszköztár a felsőoktatásban tanító oktatók számára. MATE Press, Gödöllő. pp. 75-88. ISBN 978-963-623-017-3

P

Parádi-Dolgos, Anett és Bareith, Tibor és Sipiczki, Zoltán és Koroseczné Pavlin, Rita és Gál, Veronika és Varga, József (2022) Conventional and alternative financial supports. In: Srečec, Sinisa és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Management of agri-food chains. MATE Press, Gödöllő. pp. 178-192. ISBN 978-963-623-023-4

Parádi-Dolgos, Anett és Bareith, Tibor és Sipiczki, Zoltán és Koroseczné Pavlin, Rita és Gál, Veronika és Varga, József (2022) Hagyományos és alternatív pénzügyi támogatások. In: Srečec, Sinisa és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Élelmiszerláncok menedzsmentje. MATE Press, Gödöllő. pp. 180-194. ISBN 978-963-623-026-5

Parádi-Dolgos, Anett és Bareith, Tibor és Sipiczki, Zoltán és Koroseczné Pavlin, Rita és Gál, Veronika és Varga, József (2022) Konvencionalne i alternativne financijske potpore. In: Srečec, Sinisa és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Upravljanje poljoprivredno-prehrambenim lancima. MATE Press, Gödöllő. ISBN 978-963-623-027-2

R

Reith, Anita és Szilágy-Nagy, Anna és de Vries, Jeroen és Jákli, Eszter és Fekete, Albert és Lipparini, Francesco és Conti, Andrea (2022) Partnering for Landscape Democracy An Intensive Study Program in Miskolc to renew the school environment of the Dr. Ámbédkar School, 2021. Hungarian University of Agriculture and Life Sciences, Gödöllő. 76 p. ISBN 978-963-269-985-1

Rumbus, Anikó (2022) CS Unplugged módszerek alsó tagozaton. In: G. Szabó, Sára és Gombos, Péter (Szerk.) Módszertan és megújulás : Válogatás a MATE Neveléstudományi Intézete szakmódszertani tanulmányaiból. MATE Press, Gödöllő. 120 p. pp. 67-75. ISBN 978-963-623-022-7

Rákóczi, Attila (2022) Újszerű megközelítés a kunhalomkutatásban : Szakértői interjú dr. Barczi Attilával 2013-ban. Tájökológiai Lapok, 20 (Spl 1). pp. 25-30. ISSN 1589-4673

S

Schlichter-Takács, Anett és Csimáné Pozsegovics, Beáta (2022) A képregény/képregényalapú mediatikus közegek alkalmazási lehetőségei az általános iskolában példákkal. In: G. Szabó, Sára és Gombos, Péter (Szerk.) Módszertan és megújulás : Válogatás a MATE Neveléstudományi Intézete szakmódszertani tanulmányaiból. MATE Press, Gödöllő. 120 p. pp. 87-98. ISBN 978-963-623-022-7

Srečec, Siniša (2022) Minőségbiztosítás az élelmiszerláncokban. In: Srečec, Siniša és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Élelmiszerláncok menedzsmentje. MATE Press, Gödöllő. pp. 80-95. ISBN 978-963-623-026-5

Srečec, Siniša (2022) Osiguranje kvalitete u poljoprivredno-prehrambenim lancima. In: Srečec, Siniša és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Upravljanje poljoprivredno-prehrambenim lancima. MATE Press, Gödöllő. ISBN 978-963-623-027-2

Srečec, Siniša (2022) Quality assurance in agri-food chains. In: Srečec, Siniša és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Management of agri-food chains. MATE Press, Gödöllő. pp. 80-95. ISBN 978-963-623-023-4

Srečec, Siniša és Jelen, Jelen (2022) Poljoprivredno prehrambeni lanci. In: Srečec, Siniša és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Upravljanje poljoprivredno-prehrambenim lancima. MATE Press, Gödöllő. ISBN 978-963-623-027-2

Srečec, Siniša és Jelen, Tatjana (2022) Agricultural food chains. In: Srečec, Siniša és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Management of agri-food chains. MATE Press, Gödöllő. pp. 11-21. ISBN 978-963-623-023-4

Srečec, Siniša és Jelen, Tatjana (2022) Atributi kvalitete hrane i izvori opasnosti u poljoprivredno-prehrambenim lancima. In: Srečec, Siniša és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Upravljanje poljoprivredno-prehrambenim lancima. MATE Press, Gödöllő. ISBN 978-963-623-027-2

Srečec, Siniša és Jelen, Tatjana (2022) Attributes of food quality and sources of danger in agri-food chains. In: Srečec, Siniša és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Management of agri-food chains. MATE Press, Gödöllő. pp. 55-65. ISBN 978-963-623-023-4

Srečec, Siniša és Jelen, Tatjana (2022) Az élelmiszer-minőség jellemzői és a veszélyforrások az élelmiszerláncokban. In: Srečec, Siniša és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Élelmiszerláncok menedzsmentje. MATE Press, Gödöllő. pp. 55-65. ISBN 978-963-623-026-5

Srečec, Siniša és Jelen, Tatjana (2022) Élelmiszerláncok. In: Srečec, Siniša és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Élelmiszerláncok menedzsmentje. MATE Press, Gödöllő. pp. 11-21. ISBN 978-963-623-026-5

Suhajda, Csilla Judit (2022) A 2021. évi Diplománs Pályakövető Rendszer tavaszi online vizsgálatának eredményei a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen. Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Gödöllő. 108 p. ISBN 978-963-269-986-8

Szabó, Norbert (2022) Az állandósult változás – kihívások és lehetőségek a felsőoktatásban. In: Bencéné Fekete, Andrea és Schlichter-Takács, Anett (Szerk.) Módszertani eszköztár a felsőoktatásban tanító oktatók számára. MATE Press, Kaposvár. 279 p. pp. 13-20. ISBN 978-963-623-017-3

Szeli, Nóra és Ács, Virág és Áprily, Szilvia és Nagy, József és Tossenberger, János és Kacsala, László és Vipler-Szénási, Alexandra és Tischler, Annamária és Halas, Veronika (2022) Pecsenyekacsák hízási teljesítménye korai metioninkiegészítés esetén. In: Halas, Veronika és Tóthi, Róbert (Szerk.) Innovations in Animal Nutrition and Food Poduction : 20th International Symposium on Animal Nutrition, 29 September, 2022 Kaposvár, Hungary : Proceedings [Innovációk a takarmányozás és az élelmiszer-előállítás gyakorlatában : 20. Nemzetközi Takarmányozási. MATE Press, Gödöllő. 127 p. pp. 111-116. ISBN 978-963-623-031-9

Szántóné Tóth, Hajnalka (2022) A hallgatói tanulás megértése; a tanulás támogatása. In: Bencéné Fekete, Andrea és Schlichter Takács, Anett (Szerk.) Módszertani eszköztár a felsőoktatásban tanító oktatók számára. MATE Press, Gödöllő. 278 p. pp. 21-28. ISBN 978-963-623-017-3

Süli, Ágnes és Gémes-Matusek, Krisztina és Tóth, Violetta és Mikó, Edit (2022) Repcealapú bendővédett zsírkiegészítés hatása holstein-fríz tehenek tejzsír zsírsav-összetételére. In: Halas, Veronika és Tóthi, Róbert (Szerk.) Innovations in Animal Nutrition and Food Poduction : 20th International Symposium on Animal Nutrition, 29 September, 2022 Kaposvár, Hungary : Proceedings [Innovációk a takarmányozás és az élelmiszer-előállítás gyakorlatában : 20. Nemzetközi Takarmányozási. MATE Press, Gödöllő. 127 p. pp. 106-110. ISBN 978-963-623-031-9

T

Tóth, Katalin és Pintér, Zsófia és Nagy, Mónika Zita (2022) Informacijski sustavi u poljoprivredno-prehrambenim lancima. In: Srečec, Sinisa és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Upravljanje poljoprivredno-prehrambenim lancima. MATE Press, Gödöllő. ISBN 978-963-623-027-2

Tóth, Katalin és Pintér, Zsófia és Nagy, Mónika Zita (2022) Information systems in agri-food chains. In: Srečec, Sinisa és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónkia Zita (Szerk.) Management of agri-food chains. MATE Press, Gödöllő. pp. 150-163. ISBN 978-963-623-023-4

Tóth, Katalin és Pintér, Zsófia és Nagy, Mónika Zita (2022) Információs rendszerek az agrár-élelmiszerláncokban. In: Srečec, Sinisa és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Élelmiszerláncok menedzsmentje. MATE Press, Gödöllő. pp. 152-165. ISBN 978-963-623-026-5

Tóth, Márk és Pap, Tibor és Kiss, Brigitta és Kovács-Weber, Mária és Erdélyi, Márta (2022) A talpfekély kialakulása és a takarmányozás közötti kapcsolat. In: Halas, Veronika és Tóthi, Róbert (Szerk.) Innovations in Animal Nutrition and Food Poduction : 20th International Symposium on Animal Nutrition, 29 September, 2022 Kaposvár, Hungary : Proceedings [Innovációk a takarmányozás és az élelmiszer-előállítás gyakorlatában : 20. Nemzetközi Takarmányozási. MATE Press, Gödöllő. 127 p. pp. 117-121. ISBN 978-963-623-031-9

Tóth, Tamás és Bázár, György és Tóthi, Róbert és Fébel, Hedvig és Gado, Haruna Yakubu (2022) Tejelő tehenek takarmányozásának új aspektusai, innovatív takarmányvizsgálati megoldások. In: Halas, Veronika és Tóthi, Róbert (Szerk.) Innovations in Animal Nutrition and Food Poduction : 20th International Symposium on Animal Nutrition, 29 September, 2022 Kaposvár, Hungary : Proceedings [Innovációk a takarmányozás és az élelmiszer-előállítás gyakorlatában : 20. Nemzetközi Takarmányozási. MATE Press, Gödöllő. 127 p. pp. 47-67. ISBN 978-963-623-031-9

V

Velner, András (2022) Tradíció és innováció a technika és tervezés tantárgy új tartalomszabályzóiban. In: G. Szabó, Sára és Gombos, Péter (Szerk.) Módszertan és megújulás : Válogatás a MATE Neveléstudományi Intézete szakmódszertani tanulmányaiból. MATE Press, Gödöllő. 120 p. pp. 77-85. ISBN 978-963-623-022-7

Vörös, Klára (2022) Komisz-e a comics? A bibliai József-történet képregény-adaptációja. Anyanyelvi Kultúraközvetítés, 5 (1). pp. 39-52. ISSN 2063-2991

Vörös, Klára Ilona (2022) Amikor Anna voltam : Módszertani töprengések az Anna Karenina című regény biblioterápiás feldolgozásához. In: G. Szabó, Sára és Gombos, Péter (Szerk.) Módszertan és megújulás : Válogatás a MATE Neveléstudományi Intézete szakmódszertani tanulmányaiból. MATE Press, Gödöllő. 120 p. pp. 99-111. ISBN 978-963-623-022-7

Vörös, Klára Ilona (2022) Oktatási, illetve tanulási célú beszélgetések alkalmazása. In: Bencéné Fekete, Andrea és Schlichter Takács, Anett (Szerk.) Módszertani eszköztár a felsőoktatásban tanító oktatók számára. MATE Press, Gödöllő. pp. 89-104. ISBN 978-963-623-017-3

Z

Zeebone, Yarsmin Yunus és Libisch, Balázs és Olasz, Ferenc és Bóta, Brigitta és Kovács, Melinda és Halas, Veronika (2022) Potential effect of dietary fumonising on the colonization of lactobacilli in the gut and fecal microbiota of weaned pigs. In: Halas, Veronika és Tóthi, Róbert (Szerk.) Innovations in Animal Nutrition and Food Poduction : 20th International Symposium on Animal Nutrition, 29 September, 2022 Kaposvár, Hungary : Proceedings [Innovációk a takarmányozás és az élelmiszer-előállítás gyakorlatában : 20. Nemzetközi Takarmányozási. MATE Press, Gödöllő. 127 p. pp. 122-127. ISBN 978-963-623-031-9

Zentai, Gabriella (2022) A rendszerezőképesség tartárgyi tartalomba ágyazott fejlesztésének módszerei harmadik és negyedik osztályban. In: G. Szabó, Sára és Gombos, Péter (Szerk.) Módszertan és megújulás : Válogatás a MATE Neveléstudományi Intézete szakmódszertani tanulmányaiból. MATE Press, Gödöllő. 120 p. pp. 53-66. ISBN 978-963-623-022-7

A lista elkészültének dátuma: Sat Sep 7 23:39:25 2024 CEST.