MATER Press – Egyetemi Kiadványok

Böngészés, Év

Exportálás mint [Atom feed] Atom [RSS feed] RSS 1.0 [RSS2 feed] RSS 2.0
Csoportosítás: Tétel típusa['Update/Views:group_separator' not defined]Létrehozók['Update/Views:group_separator' not defined]Nincs
Ugrás ide: Cikk['Update/Views:jump_separator' not defined]Könyvrészlet['Update/Views:jump_separator' not defined]Könyv
Tételek száma: 127.

Cikk

Belovari, Anita (2022) A szabad akarat győzelme a determinizmus fölött a Harry Potter regénysorozatban. Anyanyelvi Kultúraközvetítés, 5 (1). pp. 31-38. ISSN 2063-2991

Centeri, Csaba (2022) Sörárpától a tájökológiai vizuális planációig – Barczi Attila munkássága. Tájökológiai Lapok, 20 (Spl 1). pp. 9-23. ISSN 1589-4673

Huszár-Samu, Nóra és Steklács, János (2022) A reciprok tanítási módszer elemeinek jelentősége az olvasás–szövegértés tanítás eredményességének fejlesztésében. Anyanyelvi Kultúraközvetítés, 5 (1). pp. 21-30. ISSN 2063-2991

Nagyházi, Bernadette (2022) Én, te, ő – képes meseregény a nyelvtan tanításában. Anyanyelvi Kultúraközvetítés, 5 (1). pp. 3-20. ISSN 2063-2991

Rákóczi, Attila (2022) Újszerű megközelítés a kunhalomkutatásban : Szakértői interjú dr. Barczi Attilával 2013-ban. Tájökológiai Lapok, 20 (Spl 1). pp. 25-30. ISSN 1589-4673

Vörös, Klára (2022) Komisz-e a comics? A bibliai József-történet képregény-adaptációja. Anyanyelvi Kultúraközvetítés, 5 (1). pp. 39-52. ISSN 2063-2991

Könyvrészlet

Awati, Ajay (2022) Reducing dependency on antimicrobials naturally, for profitability and sustainability in modern broiler production. In: Halas, Veronika és Tóthi, Róbert (Szerk.) Innovations in Animal Nutrition and Food Poduction : 20th International Symposium on Animal Nutrition, 29 September, 2022 Kaposvár, Hungary : Proceedings [Innovációk a takarmányozás és az élelmiszer-előállítás gyakorlatában : 20. Nemzetközi Takarmányozási. MATE Press, Gödöllő. 127 p. pp. 34-39. ISBN 978-963-623-031-9

Babinszky, László (2022) Innovation in swine nutrition research: past, present and future. In: Halas, Veronika és Tóthi, Róbert (Szerk.) 20th International Symposium on Animal Nutrition, 29 September, 2022 Kaposvár, Hungary : Proceedings. MATE Press, Gödöllő. 127 p. pp. 11-33. ISBN 978-963-623-031-9

Baka, József (2022) A résztvevő-központúság a fiatal felnőttek oktatásában. In: Bencéné Fekete, Andrea és Schlichter Takács, Anett (Szerk.) Módszertani eszköztár a felsőoktatásban tanító oktatók számára. MATE Press, Gödöllő. pp. 31-43. ISBN 978-963-623-017-3

Bartos, Ádám és Such, Nikoletta és Gál, Fruzsina Vanda (2022) The effect of a fermented herbal feed supplement on the digestion of horses. In: Halas, Veronika és Tóthi, Róbert (Szerk.) Innovations in Animal Nutrition and Food Poduction : 20th International Symposium on Animal Nutrition, 29 September, 2022 Kaposvár, Hungary : Proceedings [Innovációk a takarmányozás és az élelmiszer-előállítás gyakorlatában : 20. Nemzetközi Takarmányozási. MATE Press, Gödöllő. 127 p. pp. 83-88. ISBN 978-963-623-031-9

Belovári, Anita (2022) A vita mint pedagógiai módszer. In: Bencéné Fekete, Andrea és Schlichter Takács, Anett (Szerk.) Módszertani eszköztár a felsőoktatásban tanító oktatók számára. MATE Press, Gödöllő. pp. 139-150. ISBN 978-963-623-017-3

Bencéné Fekete, Anikó Andrea (2022) A csoportmunka : Kis csoportok tanulása, a csoportmunka jellemzői. In: Bencéné Fekete, Andrea és Schlichter Takács, Anett (Szerk.) Módszertani eszköztár a felsőoktatásban tanító oktatók számára. MATE Press, Gödöllő. pp. 105-121. ISBN 978-963-623-017-3

Berge, Anna Catharina (2022) Insights into calf feeding for optimal future productivity. In: Halas, Veronika és Tóthi, Róbert (Szerk.) Innovations in Animal Nutrition and Food Poduction : 20th International Symposium on Animal Nutrition, 29 September, 2022 Kaposvár, Hungary : Proceedings [Innovációk a takarmányozás és az élelmiszer-előállítás gyakorlatában : 20. Nemzetközi Takarmányozási. MATE Press, Gödöllő. 127 p. pp. 40-46. ISBN 978-963-623-031-9

Berke, Szilárd és Pató Gáborné Szűcs, Beáta (2022) Strategic management of food products. In: Srečec, Sinisa és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Management of agri-food chains. MATE Press, Gödöllő. pp. 111-136. ISBN 978-963-623-023-4

Berke, Szilárd és Pató Gáborné Szűcs, Beáta (2022) Strateško upravljanje prehrambenim proizvodima. In: Srečec, Sinisa és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Upravljanje poljoprivredno-prehrambenim lancima. MATE Press, Gödöllő. ISBN 978-963-623-027-2

Berke, Szilárd és Pató Gáborné Szűcs, Beáta (2022) Élelmiszeripari termékek stratégiai menedzsmentje. In: Srečec, Sinisa és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Élelmiszerláncok menedzsmentje. MATE Press, Gödöllő. pp. 113-138. ISBN 978-963-623-026-

Csajka, Edina (2022) Outdoor fejlesztőmódszerek a pedagógus eszköztárában. In: G. Szabó, Sára és Gombos, Péter (Szerk.) Módszertan és megújulás : Válogatás a MATE Neveléstudományi Intézete szakmódszertani tanulmányaiból. MATE Press, Gödöllő. pp. 9-26. ISBN 978-963-623-022-7

Csajka, Edina (2022) Tréningmódszer. In: Bencéné Fekete, Andrea és Schlichter-Takács, Anett (Szerk.) Módszertani eszköztár a felsőoktatásban tanító oktatók számára. MATE Press, Gödöllő. pp. 169-191. ISBN 978-963-623-017-3

Csimáné Pozsegovics, Beáta és Schlichter-Takács, Anett (2022) A felsőoktatásban alkalmazható aktivizáló módszerek. In: Bencéné Fekete, Andrea és Schlichter Takács, Anett (Szerk.) Módszertani eszköztár a felsőoktatásban tanító oktatók számára. MATE Press, Gödöllő. pp. 59-71. ISBN 978-963-623-017-3

Csimáné Pozsegovics, Beáta és Schlichter-Takács, Anett (2022) A projektmódszer. In: Bencéné Fekete, Andrea és Schlichter-Takács, Anett (Szerk.) Módszertani eszköztár a felsőoktatásban tanító oktatók számára. MATE Press, Gödöllő. pp. 151-168. ISBN 978-963-623-017-3

Csonka, Arnold és Horváth, Tamás (2022) Case studies, calculation examples. In: Srečec, Sinisa és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Management of agri-food chains. MATE Press, Gödöllő. pp. 213-228. ISBN 978-963-623-023-4

Csonka, Arnold és Horváth, Tamás (2022) Esettanulmányok, számítási példák. In: Srečec, Sinisa és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Élelmiszerláncok menedzsmentje. MATE Press, Gödöllő. pp. 216-231. ISBN 978-963-623-026-5

Csonka, Arnold és Horváth, Tamás (2022) Studije slučaja, primjeri izračuna. In: Srečec, Sinisa és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Upravljanje poljoprivredno-prehrambenim lancima. MATE Press, Gödöllő. ISBN 978-963-623-027-2

Csonka, Arnold és Pintér, Zsófia (2022) Az élelmiszer-logisztika stratégiai kihívásai. In: Srečec, Siniša és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Élelmiszerláncok menedzsmentje. MATE Press, Gödöllő. pp. 35-54. ISBN 978-963-623-026-5

Csonka, Arnold és Pintér, Zsófia (2022) Strateški izazovi logistike prehrane. In: Srečec, Siniša és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Upravljanje poljoprivredno-prehrambenim lancima. MATE Press, Gödöllő. ISBN 978-963-623-027-2

Csonka, Arnold és Pintér, Zsófia (2022) The strategic challenges of food logistics. In: Srečec, Siniša és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Management of agri-food chains. MATE Press, Gödöllő. pp. 35-54. ISBN 978-963-623-023-4

Dina, Zsuzsanna és Kormos, László és Fazekas, Natasa (2022) Nutrition of hungarian police dogs. In: Halas, Veronika és Tóthi, Róbert (Szerk.) Innovations in Animal Nutrition and Food Poduction : 20th International Symposium on Animal Nutrition, 29 September, 2022 Kaposvár, Hungary : Proceedings [Innovációk a takarmányozás és az élelmiszer-előállítás gyakorlatában : 20. Nemzetközi Takarmányozási. MATE Press, Gödöllő. 127 p. pp. 89-93. ISBN 978-963-623-031-9

Doba, László (2022) Kérdések és utasítások a tanító szakos hallgatók gyakorlóiskolai környezetismeret- és természettudományos óráin. In: G. Szabó, Sára és Gombos, Péter (Szerk.) Módszertan és megújulás : Válogatás a MATE Neveléstudományi Intézete szakmódszertani tanulmányaiból. MATE Press, Gödöllő. 120 p. pp. 27-33. ISBN 978-963-623-022-7

Dávid, János (2022) A nulla hulladék (zero waste) gondolkodásmód alapelvei és oktatásának lehetőségei az általános iskolában. In: G. Szabó, Sára és Gombos, Péter (Szerk.) Módszertan és megújulás : Válogatás a MATE Neveléstudományi Intézete szakmódszertani tanulmányaiból. MATE Press, Gödöllő. 120 p. pp. 35-51. ISBN 978-963-623-022-7

Farkas, Beáta és Gombos, Péter (2022) A drámapedagógia haszna, használhatósága az egyetemi oktatásban. In: Bencéné Fekete, Andrea és Schlichter-Takács, Anett (Szerk.) Módszertani eszköztár a felsőoktatásban tanító oktatók számára. MATE Press, Gödöllő. pp. 193-204. ISBN 978-963-623-017-3

Farkas, Beáta és Nagyházi, Bernadette (2022) Kooperatív tanulásszervezés. In: Bencéné Fekete, Andrea és Schlichter Takács, Anett (Szerk.) Módszertani eszköztár a felsőoktatásban tanító oktatók számára. MATE Press, Gödöllő. pp. 123-138. ISBN 978-963-623-017-3

Friedrich, László és Baranyai, László és Jónás, Gábor és Kenesei, György és Surányi, József és Quang, Nguyen Duc (2022) Innovációk az élelmiszer-feldolgozásban. In: Halas, Veronika és Tóthi, Róbert (Szerk.) Innovations in Animal Nutrition and Food Poduction : 20th International Symposium on Animal Nutrition, 29 September, 2022 Kaposvár, Hungary : Proceedings [Innovációk a takarmányozás és az élelmiszer-előállítás gyakorlatában : 20. Nemzetközi Takarmányozási. MATE Press, Gödöllő. 127 p. pp. 68-79. ISBN 978-963-623-031-9

Gajdić, Dušanka (2022) Agri-Food Supply Chains Design and Management. In: Srečec, Siniša és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Management of agri-food chains. MATE Press, Gödöllő. pp. 22-34. ISBN 978-963-623-023-4

Gajdić, Dušanka (2022) Fenntarthatóság az élelmiszerláncokban. In: Srečec, Sinisa és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Élelmiszerláncok menedzsmentje. MATE Press, Gödöllő. pp. 205-215. ISBN 978-963-623-026-5

Gajdić, Dušanka (2022) Importance of relationship quality in food suppy chain management. In: Srečec, Sinisa és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Management of agri-food chains. MATE Press, Gödöllő. pp. 193-202. ISBN 978-963-623-023-4

Gajdić, Dušanka (2022) Održivost poljoprivredno-prehrambenih lanaca opskrbe. In: Srečec, Sinisa és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Upravljanje poljoprivredno-prehrambenim lancima. MATE Press, Gödöllő. ISBN 978-963-623-027-2

Gajdić, Dušanka (2022) Sustainability of agri-food supply chains. In: Srečec, Sinisa és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Management of agri-food chains. MATE Press, Gödöllő. pp. 203-212. ISBN 978-963-623-023-4

Gajdić, Dušanka (2022) Važnost kvalitete odnosa u upravljanju lancem opskrbe hranom. In: Srečec, Sinisa és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Upravljanje poljoprivredno-prehrambenim lancima. MATE Press, Gödöllő. ISBN 978-963-623-027-2

Gajdić, Dušanka (2022) A kapcsolatminőség jelentősége az élelmiszerlánc menedzsmentjében. In: Srečec, Sinisa és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Élelmiszerláncok menedzsmentje. MATE Press, Gödöllő. pp. 195-204. ISBN 978-963-623-026-5

Gajdić, Dušanka (2022) Élelmiszerláncok tervezése és menedzsmentje. In: Srečec, Siniša és Csonka, Arnold és Koponocsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Élelmiszerláncok menedzsmentje. MATE Press, Gödöllő. pp. 22-34. ISBN 978-963-623-026-5

Gombos, Péter (2022) Felső tagozatos diákok olvasói palettája. In: G. Szabó, Sára és Gombos, Péter (Szerk.) Módszertan és megújulás : Válogatás a MATE Neveléstudományi Intézete szakmódszertani tanulmányaiból. MATE Press, Gödöllő. 120 p. pp. 113-120. ISBN 978-963-623-022-7

Gróf, Anita és Rumbus, Anikó (2022) Digitális platformok alkalmazása a felsőoktatásban. In: Bencéné Fekete, Andrea és Schlichter-Takács, Anett (Szerk.) Módszertani eszköztár a felsőoktatásban tanító oktatók számára. MATE Press, Gödöllő. pp. 255-276. ISBN 978-963-623-017-3

Horváthné Kovács, Bernadett és Pintér, Zsófia és Nagy, Mónika Zita (2022) Hálózatelemzési megoldások az agri-food szektorban. In: Srečec, Siniša és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Élelmiszerláncok menedzsmentje. MATE Press, Gödöllő. pp. 96-112. ISBN 978-963-623-026-5

Horváthné Kovács, Bernadett és Pintér, Zsófia és Nagy, Mónika Zita (2022) Mrežna analiza rješenja u poljoprivredno-prehrambenom sektoru. In: Srečec, Siniša és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Upravljanje poljoprivredno-prehrambenim lancima. MATE Press. ISBN 978-963-623-027-2

Horváthné Kovács, Bernadett és Pintér, Zsófia és Nagy, Mónika Zita (2022) Network analysis solutions in the agri-food sector. In: Srečec, Siniša és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Management of agri-food chains. MATE Press, Gödöllő. pp. 96-110. ISBN 978-963-623-023-4

Jerčinović, Silvije (2022) Az élelmiszer-minőség és -biztonság fogyasztói megítélése. In: Srečec, Siniša és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Élelmiszerláncok menedzsmentje. MATE Press, Gödöllő. pp. 66-79. ISBN 978-963-623-026-5

Jerčinović, Silvije (2022) Consumer perception of food quality and safety. In: Srečec, Siniša és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Management of agri-food chains. MATE Press, Gödöllő. pp. 66-79. ISBN 978-963-623-023-4

Jerčinović, Silvije (2022) Food marketing and food supply chains – marketing strategies and tools. In: Srečec, Sinisa és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Management of agri-food chains. MATE Press, Gödöllő. pp. 137-149. ISBN 978-963-623-023-4

Jerčinović, Silvije (2022) Marketing hrane i lanci opskrbe hranom – marketinške strategije i alati. In: Srečec, Sinisa és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Upravljanje poljoprivredno-prehrambenim lancima. MATE Press, Gödöllő. ISBN 978-963-623-023-4

Jerčinović, Silvije (2022) Potrošačka percepcija kvalitete i sigurnosti hrane. In: Srečec, Siniša (Szerk.) Upravljanje poljoprivredno-prehrambenim lancima. MATE Press, Gödöllő. ISBN 978-963-623-027-2

Jerčinović, Silvije (2022) Élelmiszer-marketing és élelmiszerláncok – marketingstratégiák és eszközök. In: Srečec, Sinisa és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Élelmiszerláncok menedzsmentje. MATE Press, Gödöllő. pp. 139-151. ISBN 978-963-623-026-5

Kontra, József (2022) Interaktív módszerek online környezetben. In: Bencéné Fekete, Andrea és Schlichter-Takács, Anett (Szerk.) Módszertani eszköztár a felsőoktatásban tanító oktatók számára. MATE Press, Gödöllő. pp. 233-254. ISBN 978-963-623-017-3

Kontra, József (2022) A hallgatók értékelésének alapelvei, tudásszintmérő tesztek, vizsgák. In: Bencéné Fekete, Andrea és Schlichter-Takács, Anett (Szerk.) Módszertani eszköztár a felsőoktatásban tanító oktatók számára. MATE Press, Gödöllő. pp. 205-231. ISBN 978-963-623-017-3

Koponicsné Györke, Diána és Szabó, Kinga (2022) Az Európai Unió élelmiszerre vonatkozó jogszabályai. In: Srečec, Sinisa és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Élelmiszerláncok menedzsmentje. MATE Press, Gödöllő. pp. 166-179. ISBN 978-963-623-026-5

Koponicsné Györke, Diána és Szabó, Kinga (2022) Food legislation of European Union. In: Srečec, Sinisa és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Management of agri-food chains. MATE Press, Gödöllő. pp. 164-177. ISBN 978-963-623-023-4

Koponicsné Györke, Diána és Szabó, Kinga (2022) Zakonodavstvo Europske Unije o hrani. In: Srečec, Sinisa és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Upravljanje poljoprivredno-prehrambenim lancima. MATE Press, Gödöllő. ISBN 978-963-623-027-2

Malgwi, I. H. és Patel, N és Giannuzzi, D. és Toscano, A. és Yakubu, H. G. és Bazar, G. és Gallo, L. és Schiavon, S. (2022) Evaluating chemical composition of pig faeces based on different diets using Near-Infrared Reflectance Spectroscopy (NIRS). In: Halas, Veronika és Tóthi, Róbert (Szerk.) Innovations in Animal Nutrition and Food Poduction : 20th International Symposium on Animal Nutrition, 29 September, 2022 Kaposvár, Hungary : Proceedings [Innovációk a takarmányozás és az élelmiszer-előállítás gyakorlatában : 20. Nemzetközi Takarmányozási. MATE Press, Gödöllő. 127 p. pp. 94-100. ISBN 978-963-623-031-9

Miklós, Alexandra és Takács, Georgina és Budai, Zoltán és Búza, György és Zsédely, Eszter (2022) Különböző genotípusú tojótyúkok tojásminőségének vizsgálata kifutós tartásmódban. In: Halas, Veronika és Tóthi, Róbert (Szerk.) Innovations in Animal Nutrition and Food Poduction : 20th International Symposium on Animal Nutrition, 29 September, 2022 Kaposvár, Hungary : Proceedings [Innovációk a takarmányozás és az élelmiszer-előállítás gyakorlatában : 20. Nemzetközi Takarmányozási. MATE Press, Gödöllő. 127 p. pp. 101-105. ISBN 978-963-623-031-9

Nagyné Mandl, Erika (2022) Az eredményes hallgatói előadás. In: Bencéné Fekete, Andrea és Schlichter Takács, Anett (Szerk.) Módszertani eszköztár a felsőoktatásban tanító oktatók számára. MATE Press, Gödöllő. pp. 75-88. ISBN 978-963-623-017-3

Parádi-Dolgos, Anett és Bareith, Tibor és Koroseczné Pavlin, Rita és Gál, Veronika és Varga, József (2022) Konvencionalne i alternativne financijske potpore. In: Srečec, Sinisa és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Upravljanje poljoprivredno-prehrambenim lancima. MATE Press, Gödöllő. ISBN 978-963-623-027-2

Parádi-Dolgos, Anett és Bareith, Tibor és Sipiczki, Zoltán és Koroseczné Pavlin, Rita és Gál, Veronika és Varga, József (2022) Conventional and alternative financial supports. In: Srečec, Sinisa és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Management of agri-food chains. MATE Press, Gödöllő. pp. 178-192. ISBN 978-963-623-023-4

Parádi-Dolgos, Anett és Bareith, Tibor és Sipiczki, Zoltán és Koroseczné Pavlin, Rita és Gál, Veronika és Varga, József (2022) Hagyományos és alternatív pénzügyi támogatások. In: Srečec, Sinisa és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Élelmiszerláncok menedzsmentje. MATE Press, Gödöllő. pp. 180-194. ISBN 978-963-623-026-5

Rumbus, Anikó (2022) CS Unplugged módszerek alsó tagozaton. In: G. Szabó, Sára és Gombos, Péter (Szerk.) Módszertan és megújulás : Válogatás a MATE Neveléstudományi Intézete szakmódszertani tanulmányaiból. MATE Press, Gödöllő. 120 p. pp. 67-75. ISBN 978-963-623-022-7

Schlichter-Takács, Anett és Csimáné Pozsegovics, Beáta (2022) A képregény/képregényalapú mediatikus közegek alkalmazási lehetőségei az általános iskolában példákkal. In: G. Szabó, Sára és Gombos, Péter (Szerk.) Módszertan és megújulás : Válogatás a MATE Neveléstudományi Intézete szakmódszertani tanulmányaiból. MATE Press, Gödöllő. 120 p. pp. 87-98. ISBN 978-963-623-022-7

Srečec, Siniša (2022) Minőségbiztosítás az élelmiszerláncokban. In: Srečec, Siniša és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Élelmiszerláncok menedzsmentje. MATE Press, Gödöllő. pp. 80-95. ISBN 978-963-623-026-5

Srečec, Siniša (2022) Quality assurance in agri-food chains. In: Srečec, Siniša és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Management of agri-food chains. MATE Press, Gödöllő. pp. 80-95. ISBN 978-963-623-023-4

Srečec, Siniša és Jelen, Jelen (2022) Poljoprivredno prehrambeni lanci. In: Srečec, Siniša és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Upravljanje poljoprivredno-prehrambenim lancima. MATE Press, Gödöllő. ISBN 978-963-623-027-2

Srečec, Siniša és Jelen, Tatjana (2022) Agricultural food chains. In: Srečec, Siniša és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Management of agri-food chains. MATE Press, Gödöllő. pp. 11-21. ISBN 978-963-623-023-4

Srečec, Siniša és Jelen, Tatjana (2022) Atributi kvalitete hrane i izvori opasnosti u poljoprivredno-prehrambenim lancima. In: Srečec, Siniša és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Upravljanje poljoprivredno-prehrambenim lancima. MATE Press, Gödöllő. ISBN 978-963-623-027-2

Srečec, Siniša és Jelen, Tatjana (2022) Attributes of food quality and sources of danger in agri-food chains. In: Srečec, Siniša és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Management of agri-food chains. MATE Press, Gödöllő. pp. 55-65. ISBN 978-963-623-023-4

Srečec, Siniša és Jelen, Tatjana (2022) Az élelmiszer-minőség jellemzői és a veszélyforrások az élelmiszerláncokban. In: Srečec, Siniša és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Élelmiszerláncok menedzsmentje. MATE Press, Gödöllő. pp. 55-65. ISBN 978-963-623-026-5

Srečec, Siniša és Jelen, Tatjana (2022) Élelmiszerláncok. In: Srečec, Siniša és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Élelmiszerláncok menedzsmentje. MATE Press, Gödöllő. pp. 11-21. ISBN 978-963-623-026-5

Srečec, Siniša (2022) Osiguranje kvalitete u poljoprivredno-prehrambenim lancima. In: Srečec, Siniša és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Upravljanje poljoprivredno-prehrambenim lancima. MATE Press, Gödöllő. ISBN 978-963-623-027-2

Szabó, Norbert (2022) Az állandósult változás – kihívások és lehetőségek a felsőoktatásban. In: Bencéné Fekete, Andrea és Schlichter-Takács, Anett (Szerk.) Módszertani eszköztár a felsőoktatásban tanító oktatók számára. MATE Press, Kaposvár. 279 p. pp. 13-20. ISBN 978-963-623-017-3

Szeli, Nóra és Ács, Virág és Áprily, Szilvia és Nagy, József és Tossenberger, János és Kacsala, László és Vipler-Szénási, Alexandra és Tischler, Annamária és Halas, Veronika (2022) Pecsenyekacsák hízási teljesítménye korai metioninkiegészítés esetén. In: Halas, Veronika és Tóthi, Róbert (Szerk.) Innovations in Animal Nutrition and Food Poduction : 20th International Symposium on Animal Nutrition, 29 September, 2022 Kaposvár, Hungary : Proceedings [Innovációk a takarmányozás és az élelmiszer-előállítás gyakorlatában : 20. Nemzetközi Takarmányozási. MATE Press, Gödöllő. 127 p. pp. 111-116. ISBN 978-963-623-031-9

Szántóné Tóth, Hajnalka (2022) A hallgatói tanulás megértése; a tanulás támogatása. In: Bencéné Fekete, Andrea és Schlichter Takács, Anett (Szerk.) Módszertani eszköztár a felsőoktatásban tanító oktatók számára. MATE Press, Gödöllő. 278 p. pp. 21-28. ISBN 978-963-623-017-3

Süli, Ágnes és Gémes-Matusek, Krisztina és Tóth, Violetta és Mikó, Edit (2022) Repcealapú bendővédett zsírkiegészítés hatása holstein-fríz tehenek tejzsír zsírsav-összetételére. In: Halas, Veronika és Tóthi, Róbert (Szerk.) Innovations in Animal Nutrition and Food Poduction : 20th International Symposium on Animal Nutrition, 29 September, 2022 Kaposvár, Hungary : Proceedings [Innovációk a takarmányozás és az élelmiszer-előállítás gyakorlatában : 20. Nemzetközi Takarmányozási. MATE Press, Gödöllő. 127 p. pp. 106-110. ISBN 978-963-623-031-9

Tóth, Katalin és Pintér, Zsófia és Nagy, Mónika Zita (2022) Informacijski sustavi u poljoprivredno-prehrambenim lancima. In: Srečec, Sinisa és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Upravljanje poljoprivredno-prehrambenim lancima. MATE Press, Gödöllő. ISBN 978-963-623-027-2

Tóth, Katalin és Pintér, Zsófia és Nagy, Mónika Zita (2022) Information systems in agri-food chains. In: Srečec, Sinisa és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónkia Zita (Szerk.) Management of agri-food chains. MATE Press, Gödöllő. pp. 150-163. ISBN 978-963-623-023-4

Tóth, Katalin és Pintér, Zsófia és Nagy, Mónika Zita (2022) Információs rendszerek az agrár-élelmiszerláncokban. In: Srečec, Sinisa és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.) Élelmiszerláncok menedzsmentje. MATE Press, Gödöllő. pp. 152-165. ISBN 978-963-623-026-5

Tóth, Márk és Pap, Tibor és Kiss, Brigitta és Kovács-Weber, Mária és Erdélyi, Márta (2022) A talpfekély kialakulása és a takarmányozás közötti kapcsolat. In: Halas, Veronika és Tóthi, Róbert (Szerk.) Innovations in Animal Nutrition and Food Poduction : 20th International Symposium on Animal Nutrition, 29 September, 2022 Kaposvár, Hungary : Proceedings [Innovációk a takarmányozás és az élelmiszer-előállítás gyakorlatában : 20. Nemzetközi Takarmányozási. MATE Press, Gödöllő. 127 p. pp. 117-121. ISBN 978-963-623-031-9

Tóth, Tamás és Bázár, György és Tóthi, Róbert és Fébel, Hedvig és Gado, Haruna Yakubu (2022) Tejelő tehenek takarmányozásának új aspektusai, innovatív takarmányvizsgálati megoldások. In: Halas, Veronika és Tóthi, Róbert (Szerk.) Innovations in Animal Nutrition and Food Poduction : 20th International Symposium on Animal Nutrition, 29 September, 2022 Kaposvár, Hungary : Proceedings [Innovációk a takarmányozás és az élelmiszer-előállítás gyakorlatában : 20. Nemzetközi Takarmányozási. MATE Press, Gödöllő. 127 p. pp. 47-67. ISBN 978-963-623-031-9

Velner, András (2022) Tradíció és innováció a technika és tervezés tantárgy új tartalomszabályzóiban. In: G. Szabó, Sára és Gombos, Péter (Szerk.) Módszertan és megújulás : Válogatás a MATE Neveléstudományi Intézete szakmódszertani tanulmányaiból. MATE Press, Gödöllő. 120 p. pp. 77-85. ISBN 978-963-623-022-7

Vörös, Klára Ilona (2022) Amikor Anna voltam : Módszertani töprengések az Anna Karenina című regény biblioterápiás feldolgozásához. In: G. Szabó, Sára és Gombos, Péter (Szerk.) Módszertan és megújulás : Válogatás a MATE Neveléstudományi Intézete szakmódszertani tanulmányaiból. MATE Press, Gödöllő. 120 p. pp. 99-111. ISBN 978-963-623-022-7

Vörös, Klára Ilona (2022) Oktatási, illetve tanulási célú beszélgetések alkalmazása. In: Bencéné Fekete, Andrea és Schlichter Takács, Anett (Szerk.) Módszertani eszköztár a felsőoktatásban tanító oktatók számára. MATE Press, Gödöllő. pp. 89-104. ISBN 978-963-623-017-3

Zeebone, Yarsmin Yunus és Libisch, Balázs és Olasz, Ferenc és Bóta, Brigitta és Kovács, Melinda és Halas, Veronika (2022) Potential effect of dietary fumonising on the colonization of lactobacilli in the gut and fecal microbiota of weaned pigs. In: Halas, Veronika és Tóthi, Róbert (Szerk.) Innovations in Animal Nutrition and Food Poduction : 20th International Symposium on Animal Nutrition, 29 September, 2022 Kaposvár, Hungary : Proceedings [Innovációk a takarmányozás és az élelmiszer-előállítás gyakorlatában : 20. Nemzetközi Takarmányozási. MATE Press, Gödöllő. 127 p. pp. 122-127. ISBN 978-963-623-031-9

Zentai, Gabriella (2022) A rendszerezőképesség tartárgyi tartalomba ágyazott fejlesztésének módszerei harmadik és negyedik osztályban. In: G. Szabó, Sára és Gombos, Péter (Szerk.) Módszertan és megújulás : Válogatás a MATE Neveléstudományi Intézete szakmódszertani tanulmányaiból. MATE Press, Gödöllő. 120 p. pp. 53-66. ISBN 978-963-623-022-7

Könyv

Andor, Anikó (Szerk.). (2022) Magyar–Angol Angol–Magyar Táj- és Környezettervezési Szakszótár / English–Hungarian Hungarian–English Technical Dictionary of Landscape Architecture. Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Gödöllő. ISBN 978-963-269-981-3

Bene, Szabolcs (Szerk.). (2022) XXVIII. Ifjúsági Tudományos Fórum : Konferenciakötet. Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Georgikon Campus, Keszthely. 253 p. ISBN 978-615-6338-07-5

Vargáné Visi, Éva (Szerk.). (2022) Kémia : Szintre hozó oktatási anyag az Agrármérnöki osztatlan képzés, Lótenyésztő, lovassportszervező agrármérnöki BSc, Mezőgazdasági mérnöki BSc, Természetvédelmi mérnöki BSc, Mezőgazdasági FOSZK és a Ménesgazda FOSZK képzések hallgatói számára. Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Gödöllő. 91 p. ISBN 978-963-623-008-1

Farkas, István és Víg, Piroska (Szerk.). (2022) 28th Workshop on Energy and Environment, December 8-9, 2022, Gödöllő, Hungary : Book of Abstracts. Hungarian University of Agriculture and Life Sciences, Gödöllő. 70 p. ISBN 978-963-623-016-6

Gerencsér, Zsolt (Szerk.). (2022) 33. Nyúltenyésztési Tudományos Nap [33rd Hungarian Conference on Rabbit Poduction] Kaposvár, 2022. szeptember 29. Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Kaposvári Campus, Kaposvár. 81 p. ISBN 978-615-5599-95-8 (print) 978-615-5599-96-5 (pdf)

Heltai, Miklós (Szerk.). (2022) 3rd International Jackal Symposium 02-04. November 2022. Gödöllő, Hungary : Abstract Book. Hungarian University of Agriculture and Life Sciences, Institute for Wildlife Management and Nature Conservation, Gödöllő. 87 p. ISBN 978-963-623-012-8 (pdf)

Zsembeli, József (Szerk.). (2022) 75 éves a Karcagi Kutatóintézet 1947–2022 : Válogatás a MATE Karcagi Kutatóintézet kutató-fejlesztő munkájának eredményeiből. Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Gödöllő. 164 p. ISBN 978-963-623-013-5 (nyomtatott) 978-963-623-014-2 (pdf)

Bujdosó, Zoltán (Szerk.). (2022) Ezerarcú tudomány : A MATE Károly Róbert Campusán megrendezett 2022. évi workshop előadásainak összefoglalói. Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Károly Róbert Campus, Gyöngyös. 61 p. ISBN 978-963-623-029-6 (pdf)

Bánfalvi, Zsófia és Gócza, Elen és Olasz, Ferenc és Pál, Magda és Posta, Katalin és Várallyay, Éva (Szerk.). (2022) „FIBOK 2022” : Fiatal Biotechnológusok V. Országos Konferenciája [5th National Conference of Young Biotechnologists] : Program és angol nyelvű összefoglalók [Program and abstracts]. MATE Genetika és Biotechnológia Intézet, Gödöllő. 124 p. ISBN 978-963-269-999-8

Fehér, István (Szerk.). (2022) Fehér István 80 : A fenntartható élelmiszer-gazdaság szolgálatában – tudásátadás a gyakorlatban és a felsőoktatásban. Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Gödöllő. 240 p. ISBN 978-963-269-992-9 (nyomtatott) 978-963-269-993-6 (pdf)

Simon-Gáspár, Brigitta és Simon, Szabina (Szerk.). (2022) Ifjúság a tudományért. Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Georgikon Campus, Keszthely. 271 p. ISBN 978-615-6338-06-8

Halas, Veronika és Tóthi, Róbert (Szerk.). (2022) Innovations in Animal Nutrition and Food Poduction : 20th International Symposium on Animal Nutrition, 29 September, 2022 Kaposvár, Hungary : Proceedings [Innovációk a takarmányozás és az élelmiszer-előállítás gyakorlatában : 20. Nemzetközi Takarmányozási Szimpózium, 2022. szeptember 29. Kaposvár : Tanulmányok]. MATE Press, Gödöllő. 127 p. ISBN 978-963-623-031-9

Poór, József és Dajnoki, Krisztina és Szabó, Szilvia és Jenei, Szonja (Szerk.). (2022) Kilábalás – újranyitás – növekedés. Várható változások a vállalati/intézményi gazdálkodásban és menedzsmentben a koronavírus árnyékában. Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Gödöllő. 76 p. ISBN 978-963-269-984-4

Poór, József és Kovács, Ildikó Éva és Szeiner, Zsuzsanna és Tóth, Arnold és Pató Gáborné Szűcs, Beáta és Kunos, István és Szabó, Katalin és Szabó, Szilvia és Dajnoki, Krisztina (Szerk.). (2022) Koronavírus-válság : Kihívások és HR-válaszok Közép- és Kelet-Európa hat országában. Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Gödöllő. 101 p. ISBN 978-963-269-983-7

Farkas, Beáta és Kovács, Zoltán (Szerk.). (2022) „Közösségre leltem…” : 10 éves a Szentandrássy István Egyetemi Roma Szakkollégium. MATE Kaposvári Campus, Kaposvár. 76 p. ISBN 978-615-5599-97-2

Berke, Szilárd és Szabó, Katalin és Pató Gáborné Szücs, Beáta (Szerk.). (2022) Leadership and Management Theory in Practice. Hungarian University of Agriculture and Life Sciences Kaposvár Campus, Kaposvár. 158 p. ISBN 978-615-5599-94-1

Fodor, Marietta és Bodor-Pesti, Péter és Deák, Tamás (Szerk.). (2022) A Lippay János – Ormos Imre – Vas Károly (LOV) Tudományos Ülésszak tanulmányai = Proceedings of János Lippay – Imre Ormos – Károly Vas (LOV) Scientific Meeting. MATE Budai Campus, Budapest. 814 p. ISBN 978-963-269-988-2

Bíró, Zsolt (Szerk.). (2022) A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézetének Tudományos Diákköri Konferenciája : Gödöllő, 2021. november 24. Absztraktkötet. Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Gödöllő. 32 p. ISBN 978-963-623-028-9 (pdf)

Srečec, Siniša és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.). (2022) Management of agri-food chains. MATE Press, Gödöllő. 228 p. ISBN 978-963-623-023-4

G. Szabó, Sára és Gombos, Péter (Szerk.). (2022) Módszertan és megújulás : Válogatás a MATE Neveléstudományi Intézete szakmódszertani tanulmányaiból. MATE Press, Gödöllő. 120 p. ISBN 978-963-623-022-7

Bencéné Fekete, Andrea és Schlichter Takács, Anett (Szerk.). (2022) Módszertani eszköztár a felsőoktatásban tanító oktatók számára. MATE Press, Gödöllő. 278 p. ISBN 978-963-623-017-3

Berke, Szilárd és Szabó, Katalin és Pató Gáborné Szűcs, Beáta (Szerk.). (2022) Organizational Behaviour and Leadership Theory in Practice. Hungarian University of Agriculture and Life Sciences Kaposvár Campus, Kaposvár. 124 p. ISBN 978-615-5599-92-7

Futó, Zoltán és Bodnár, Károly (Szerk.). (2022) Proceedings of the 5th International Scientific Conference on Water, 22-24. March 2022, Szarvas, Hungary. Hungarian University of Agriculture and Life Sciences, Gödöllő. 321 p. ISBN 978-963-623-011-1

Arany, Ferenc (Szerk.). (2022) Rurality in Europe. 5th International Scientific Conference on Rural Development. Conference Proceedings. Hungarian University of Agriculture and Life Sciences, Gödöllő. 251 p. ISBN 978-963-269-995-0

Farkas, Beáta és Kovács, Zoltán (Szerk.). (2022) Szentandrássy István Emlékkonferencia 2021. MATE Kaposvári Campus, Kaposvár. 39 p. ISBN 978-615-599-98-9 (print) 978-615-599-99-6 (pdf )

Kőműves, Zsolt és Petőné Csima, Melinda (Szerk.). (2022) Tehetséggondozás a jövő kutatóiért : Válogatás a MATE hallgatóinak munkáiból. Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Gödöllő. 227 p. ISBN 978-963-623-018-0 (nyomtatott), 978-963-623-019-7 (pdf)

Bencéné Fekete, Andrea (Szerk.). (2022) Témák, tények, tézisek : Válogatás a MATE Neveléstudományi Intézet tehetséggondozó programjainak eredményeiből. Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Neveléstudományi Intézet, Kaposvár. 120 p. ISBN 9789636230067 (print) 9789636230074 (pdf)

SREČEC, Siniša és CSONKA, Arnold és KOPONICSNÉ GYÖRKE, Diána és NAGY, Mónika Zita (Szerk.). (2022) Upravljanje poljoprivredno-prehrambenim lancima. MATE Press, Gödöllő. ISBN 978-963-623-027-2

Brlás-Molnár, Zsuzsanna (Szerk.). (2022) A XLVI. Halászati Tudományos Tanácskozás kiadványa (Szarvas, 2022. május 25–26.) Proceedings of the 46th Scientific Conference on Fisheries & Aquaculture (25-26 May 2022, Szarvas, Hungary). HALÁSZATFEJLESZTÉS / FISHERIES & AQUACULTURE DEVELOPMENT, 39 . MATE Akvakultúra és Környezetbiztonsági Intézet Halászati Kutató Központ, Szarvas. 171 p. ISBN 978-963-269-994-3

Bujdosó, Zoltán (Szerk.). (2022) XVIII. Nemzetközi Tudományos Napok [18th International Scientific Days] : A „Zöld Megállapodás” – Kihívások és lehetőségek [The ’Green Deal’ – Challenges and Opportunities] : Tanulmányok [Publikcations]. Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Károly Róbert Campus, Gyöngyös. 748 p. ISBN 978-963-623-032-6

Bujdosó, Zoltán (Szerk.). (2022) XVIII. Nemzetközi Tudományos Napok [18th International Scientific Days] : A „zöld megállapodás” – Kihívások és lehetőségek [The 'Green Deal' – Challenges and Opportunities] : Előadások és poszterek összefoglalói [Summaries of Presentations and Posters]. Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Károly Róbert Campus, Gyöngyös. 148 p. ISBN 978-625-5969-04-1

Srečec, Siniša és Csonka, Arnold és Koponicsné Györke, Diána és Nagy, Mónika Zita (Szerk.). (2022) Élelmiszerláncok menedzsmentje. MATE Press, Gödöllő. 231 p. ISBN 978-963-623-026-5

Bokor, Zoltán és Csorbai, Balázs és Urbányi, Béla (Szerk.). (2022) A sügér biológiája és tenyésztése. Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Akvakultúra és Környezetbiztonsági Intézet, Gödöllő. 166 p. ISBN 978-963-623-021-0

Poór, József és Bruder, Emese és Dajnoki, Krisztina és Jarjabka, Ákos és Kovács, Ildikó Éva és Pató Gáborné Szűcs, Beáta és Szabó, Szilvia (Szerk.). (2022) A vállalati-szervezeti stabilitást veszélyeztető tényezők : Gazdálkodás, menedzsment és HR a háború árnyékában (ipar, mezőgazdaság, szolgáltatások, egyéb területek). Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Gödöllő. 82 p. ISBN 978-963-623-010-4

Barna, Róbert és Honfi, Vid (2022) Kütyüzni jó! Bevezetés az Arduino programozásába. Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Kaposvári Campus, Kaposvár. 74 p. ISBN 978-615-5599-93-4

Filepné Kovács, Krisztina és Bányai, Zsombor és Dancsokné Fóris, Edina és Weiperth, András és Urbányi, Béla és Valánszki, István és Kollányi, László (2022) Helyi Ágazatközi Operatív Terv : Tájvédelem és tájfejlesztés a tervezett M2-es gyorsforgalmi út területén Magyarországon. Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Gödöllő. 74 p. ISBN 978-963-623-035-7

Filepné Kovács, Krisztina és Bányai, Zsombor és Dancsokné Fóris, Edina és Weiperth, András és Urbányi, Béla és Valánszki, István és Kollányi, László (2022) Local Cross-Sectoral Operational Plan : Landscape Protection and Development in the Area of the Planned M2 Motorway in Hungary : Part of Output T2.2 “Local Cross-Sectoral Operational Plans”. Hungarian University of Agriculture and Life Sciences, Gödöllő. 74 p. ISBN 978-963-623-025-8

Heltai, Miklós (2022) Városi vadgazdálkodás. MATE Press, Gödöllő. 135 p. ISBN 978-963-623-020-3

Reith, Anita és Szilágy-Nagy, Anna és de Vries, Jeroen és Jákli, Eszter és Fekete, Albert és Lipparini, Francesco és Conti, Andrea (2022) Partnering for Landscape Democracy An Intensive Study Program in Miskolc to renew the school environment of the Dr. Ámbédkar School, 2021. Hungarian University of Agriculture and Life Sciences, Gödöllő. 76 p. ISBN 978-963-269-985-1

Suhajda, Csilla Judit (2022) A 2021. évi Diplománs Pályakövető Rendszer tavaszi online vizsgálatának eredményei a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen. Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Gödöllő. 108 p. ISBN 978-963-269-986-8

A lista elkészültének dátuma: Fri Jul 26 23:57:51 2024 CEST.